Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Witamina C - Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju Wydrukuj ofertę

Unikalna pochodna witaminy C, rozpuszczalna w olejach, o działaniu przeciwstarzeniowym, wybielającym. Chroni komórki przed działaniem promieniowania UV, poprawia syntezę kolagenu.

 

Skład INCI: Tetrahexyldecyl Ascorbate
Dozowanie: 0.5 - 7%
 
 
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 68.20 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Witamina C – Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju

Skład INCI/Ingredients: Tetrahexyldecyl Ascorbate

Tetrahexyldecyl Ascorbate (Tetraizopalmitynian askorbylu) jest kolejną z form witaminy C wykorzystywanej w zaawansowanej kosmetyce. W przeciwieństwie do kwasu L-askorbinowego jest bardzo stabilna i w odróżnieniu do pozostałych witamin C rozpuszcza się w tłuszczach.

Zalecane dozowanie: 0.5 - 7%.

Właściwości tetraizopalmitynianu askorbylu w formie oleju:

Forma olejowa witaminy C wykazuje szerokie działanie kosmetyczne:

  • wpływa na prawidłowy rozwój tkanki łącznej (przyspiesza tworzenie kwasu hialuronowego, który jest odpowiedzialny za budowę spoiwa międzykomórkowego naskórka)

  • poprawia kolorytu skóry (jest inhibitorem reakcji syntezy melaniny)

  • działa antyoksydacyjnie

  • przy regularnym stosowaniu chroni przed promieniowaniem UV

  • chroni DNA komórek

  • pobudza produkcję kolagenu i  elastyny, które poprawiają sprężystość skóry 

  • wygładza zmarszczki oraz rozstępy.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach antyoksydacyjnych. Może być łączona z kwasem ferulowym, alfa-liponowym, glukonolaktonem, witaminą E, ekstraktem z zielonej herbaty, koenzymem Q10, hydrolatem oczarowym i innymi znanymi antyoksydantami.

  • Służy jako składnik kosmetyków do cery z przebarwieniami. Może być łączona z kwasem kojowym.

  • Jest świetnym składnikiem kosmetyków do skóry naczyniowej.

  • Może być stosowana w kosmetykach na rozstępy.

  • Zaleca się stosowanie kosmetyków z witaminą C po kąpielach słonecznych.

 

Uwagi: Witaminy nie stosuj w postaci nierozcieńczonej na skórę. Stosuj się do rekomendowanych procentów. 

Teresa

01-02-2014
Dotychczas nigdy nie dodawałam do własnoręcznie robionych produktów witamin, ponieważ proszki nie lubią olejów, a ja ich właśnie zwykle używam do twarzy. Bardzo ucieszyłam się,gdy zobaczyłam wersję olejowa witaminy C i postanowiłam wypróbować. To był strzał w 10! Po wymieszaniu z olejem, skóra jest wyraźnie rozjaśniona i rozświetlona. Cudowny efekt! Nie lubię cer opalonych i w kolorze ziemistym. Dzięki tej witaminie na pewno nie będzie takiego efektu. Doskonale działa zarówno u mnie jak i u mojej połówki. Cera wygląda zdrowo i świeżo. Trzeba jednak uważać, bo zbyt duże stężenie może podrażniać (sprawdzone na sobie).

Marta T.

09-03-2016
Rewelacyjna! Świetnie działa na skórę: rozświetla, wygładza. Stosuję w formie olejowego serum m.in. z olejem z róży rdzawej, olejem buriti. Będę do niej wracała regularnie, żeby nie przyzwyczajać skóry do jej działania.

Aleksandra

10-09-2017
Świetny dodatek do olejowego serum! Wygładza skórę, rozjaśnia i przywraca koloryt zmęczonej nadmiernym opalaniem. Na lato niezastąpiona jako uzupełnienie pielęgnacji przeciwsłonecznej ze względu na działanie antyoksydacyjne.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj