Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Wosk pszczeli żółty płatkowany Wydrukuj ofertę

Wosk pszczeli produkowany przez pszczoły. Wykazuje działanie natłuszczające, ochronne i zapobiega wysuszaniu skóry.

Skład INCI:  Cera flava
Dozowanie:   do 6%
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 18.30 zł / 100 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Wosk pszczeli produkowany jest przez pszczołę miodną.  W temperaturze pokojowej jest ciałem stałym o barwie jasnożółtej.  Ma słodki miodowy aromat który przechodzi do produkowanych kosmetyków. 

Wosk pszczeli posiada zdolności lecznicze, dzięki karotenoidom i nienasyconym kwasom tłuszczowym.  Wykazuje działanie natłuszczające, ochronne i zapobiega wysuszaniu skóry.

Zastosowanie:

Emulsje, masełka, maści  -  Dodawany do kosmetyków jako regulator konsystencji i lepkości oraz jako stabilizator emulsji.  Stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł.  W formie płatkowanej jest bardzo wygodny w użytku.  Może być mieszany z innymi woskami np. woskiem Carnauba.

Mydła  -  W produkcji mydła metodą zimną jest dodawany do fazy tłuszczowej.  Zalecany udział w fazie tłuszczowej to ok. 6 % (nadaje twardszą konsystencję).

 

Katarzyna Milczarek

08-02-2008
Bardzo przydatny produkt. Pomaga zagęścić emulsję, sam w sobie też natłuszcza. Sprawdza się w balsamie do ust własnej roboty i działa gojąco na popękane kąciki ust (!) Ma przyjemny miodowy zapach.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj