Wosk pszczeli żółty płatkowany

Wosk pszczeli produkowany przez pszczoły. Wykazuje działanie natłuszczające, ochronne i zapobiega wysuszaniu skóry.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
50 g 10,50 zł
100 g 18,30 zł
250 g 42,50 zł
500 g 69,70 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Wosk pszczeli produkowany przez pszczoły. Wykazuje działanie natłuszczające, ochronne i zapobiega wysuszaniu skóry.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
do 6% do 6% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Temp. topnienia około 65 °C Temp. topnienia około 65 °C

Wosk pszczeli - 100% naturalny

Wosk pszczeli produkowany jest przez pszczołę miodną. W temperaturze pokojowej jest ciałem stałym o barwie jasnożółtej. Ma słodki miodowy aromat, który przechodzi do produkowanych kosmetyków. Wosk pszczeli posiada zdolności lecznicze, dzięki karotenoidom i nienasyconym kwasom tłuszczowym. Wykazuje działanie natłuszczające, ochronne i zapobiega wysuszaniu skóry.

Dozowanie

do 6%

Jak stosować wosk pszczeli?

Dodaj wosk żółty jako składnik nadający konsystencję kremom do twarzy i ciała, balsamom, błyszczykom oraz pomadkom.

 

Wosk pszczeli - właściwości kosmetyczne

  • Wosk pszczeli żółty poprawia twardość i konsystencje gotowego produktu.
  • Poprawia rozsmarowywalność kremów i balsamów do ciała.
  • Natłuszcza skóre oraz tworzy na jej powierzchni cienki okluzyjny film zabezpieczający ją przed utratą wody.

Zastosowanie

Twarz
Twarz
  • Wosk pszczeli często dodawany jest jako składnik utwardzający balsamy do ust lub pomadki.
Ciało
Ciało
  • Wosk pszczeli jest częstym składnikiem emulsji, maseł, maści - Dodawany do kosmetyków jako regulator konsystencji i lepkości oraz jako stabilizator emulsji.
  • W formie płatkowanej jest bardzo wygodny w użytku. Może być mieszany z innymi woskami np. woskiem Carnauba.
  • W produkcji mydła metodą zimną jest dodawany do fazy tłuszczowej. Zalecany udział w fazie tłuszczowej to ok. 6 % (nadaje twardszą konsystencję).

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt naturalny, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Cera Alba (Beeswax)
Pochodzenie Chiny
Jakość 100% czysty, naturalny
Postać Ciało stałe o barwie żółtej i charakterystycznym zapachu
Temp. topnienia 62 - 67°C
Liczba zmydlenia 87 - 104 mg KOH/g 
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

1 opinia
Oceń produkt 5 1 opinia
5.0
1 ocena
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Monika, 15 sie 2018

Najlepszy składnik chroniący usta przez zimnem do pomadki na mrozy. Dodaję też czasem po kilka granulków do kremu do ciała

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Wosk pszczeli żółty płatkowany.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olej z nasion truskawki
7,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Masło z mango
Produkt niedostępny
Powiadom
Masło z awokado zimnotłoczone
12,50 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Wosk Candelilla
7,50 zł 25 g
Opcje: 25, 50, 200 (g)
Do koszyka
Alkohol cetylowy
3,00 zł 30 g
Opcje: 30, 60, 500 (g)
Do koszyka
Wosk Carnauba
6,00 zł 25 g
Opcje: 25, 50, 200, 500 (g)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
Produkt niedostępny
Powiadom