Pomadka malinowe usta
(25%) 2.5 g | Wosk pszczeli żółty płatkowany |
(37%) 3.7 g | Masło z awokado zimnotłoczone |
(36%) 3.6 g | Olej z nasion czerwonej maliny |
(2%) 0.2 g | Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70 |
Zaczynamy
Krok 1 |
Odważ w zlewce odpowiednią ilość wosku i masła. Składniki umieszczone w zlewce rozpuść w kąpieli wodnej. |
Krok 2 |
Do zlewki w kąpieli wodnej dodaj olej malinowy i wymieszaj. Gdy wszystkie składniki się rozpuszczą, wyjmij zlewkę i całość energicznie mieszaj. |
Krok 3 |
Gdy ciecz lekko ostygnie, dodaj witaminę E. Wymieszaj. |
Krok 4 |
Płynny roztwór za jednym strumieniem przelej do opakowania na pomadki (pozostawiając pół cm od góry). Gdy masa zastygnie podgrzej pozostałą cześć pozostawioną w zlewce i uzupełnij pomadkę. Odczekaj 20-30 minut, aż pomadka stężeje. Opisz i naklej etykietę. Gdy zrobi się twarda jest gotowa do użycia. |
Uwagi i przechowywanie
- Przechowuj pomadkę z dala od źródeł światła i ciepła.
Składniki
4Kalkulator proporcji składników
* Objętość składników podaną w ml odmierz za pomocą cylindra, zlewki lub łyżki miarowej. Masło rozpuść przed odmierzaniem w kąpieli wodnej.
${item.name} | ${item.share}% |
${getCapacity(item.share, item.density)}
ml
|
${getWeight(item.share, item.density)}
g
${calcTip(item.tip, getWeight(item.share, item.density), item.id)} kropli
|