Ekstrakt z szarotki alpejskiej ekologiczny

Ekologiczny wodno-glicerynowy ekstrakt z szarotki alpejskiej wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu chroni skórę przed procesem starzenia. Łagodzi stany zapalne i wspomaga ochronę skóry wrażliwej przed niekorzystnymi czynnikami. Działa przeciwdrobnoustrojowo oraz wspomaga regenerację komórek. Ekstrakt z szarotki alpejskiej polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, trądzikowej oraz wrażliwej.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 10,80 zł
30 ml 27,50 zł
100 ml 79,90 zł
500 ml 297,00 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Ekologiczny wodno-glicerynowy ekstrakt z szarotki alpejskiej wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu chroni skórę przed procesem starzenia. Łagodzi stany zapalne i wspomaga ochronę skóry wrażliwej przed niekorzystnymi czynnikami. Działa przeciwdrobnoustrojowo oraz wspomaga regenerację komórek. Ekstrakt z szarotki alpejskiej polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, trądzikowej oraz wrażliwej.

Czytaj więcej
Certyfikat ekologiczny Certyfikat ekologiczny Jakość
0,5-5% 0,5-5% Zalecane stężenie
W wodzie, kwasie hialuronowym W wodzie, kwasie hialuronowym Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C.
Wodno-glicerynowy Nie podgrzewać powyżej 40 st. C.
Wodno-glicerynowy

Ekstrakt z szarotki alpejskiej

Ekstrakt z szarotki alpejskiej otrzymywany jest z pochodzących z ekologicznych upraw  liści i kwiatów Leontopodium alpinum. Szarotka należy do rodziny astrowatych (Asteraceae) i znana jest powszechnie jako szarotka, śnieżny kwiat lub srebrna gwiazda. Ekstrakt z szarotki alpejskiej  swoje unikalne właściwości zawdzięcza obecności kwasu leontopodowego oraz chlorogenowego, które są głównymi związkami aktywnymi ekstraktu, odpowiedzialnymi za antyoksydacyjne właściwości ekstraktu z szarotki alpejskiej Dodatkowo ekstrakt obfituje w flawonoidy, taniny, kwasy fenolowe, kwas linolowy i linolenowy, terpeny oraz przeciwzapalne pochodne bisabolenu. Ekstrakt z szarotki alpejskiej cechują silne właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i przeciwobrzękowe. Sprawdzi się jako składnik kosmetyków anti-age i anti-pollution, a także kosmetyków do cery wrażliwej i trądzikowej. Produkt stabilny jest w szerokim zakresie pH 2-11,5.

Dozowanie

0,5-5%

Jak używać ekstrakt z szarotki?

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać swój krem łagodzącymi właściwościami ekstraktu z szarotki alpejskiej. Dodaj kilka kropli ekstraktu do kremu lub połącz z serum anti-aging. Wycisz objawy trądziku dodając kilka kropli ekstraktu z szarotki alpejskiej do swojego toniku.   Na każde 50 g produktu dodaj 2,5 g ekstraktu z szarotki alpejskiej.

Stwórz swój kosmetyk / użyj w recepturze - Połącz ekstrakt z szarotki alpejskiej z kwasem hialuronowym i niacynamidem w oczyszczającym serum do pielęgnacji cery trądzikowej. Wzbogać ekstraktem z szarotki alpejskiej swój krem DIY do pielęgnacji cery dojrzałej lub wrażliwej.

Właściwości i działanie ekstraktu z szarotki

  • Niszczy wolne rodniki - Ekstrakt z szarotki alpejskiej bogaty jest w kwas leontopodowy oraz chlorogenowy. Związki te charakteryzują się silnym działaniem antyoksydacyjnym. Dzięki temu neutralizują wolne rodniki, które niszczą komórki skóry, przyczyniając się do  jej przyspieszonego starzenia. Ekstrakt z szarotki alpejskiej polecany jest do kosmetyków anti aging i antipollution.
  • Łagodzi stany zapalne - Ekstrakt z szarotki alpejskiej dzięki unikalnemu połączeniu związków fenolowych, flawonoidów i kwasu leontopodowego wykazuje silne działanie przeciwobrzękowe i przeciwzapalne. Taniny obecne w ekstrakcie wykazują działanie ściągające, dzięki czemu redukują obrzęki oraz krwiaki. Ekstrakt z szarotki polecany jest do pielęgnacji cery wrażliwej, podrażnionej, w produktach fotoprotekcyjnych lub po opalaniu. 
  • Łagodzi objawy trądziku- Ekstrakt z szarotki alpejskiej ogranicza namnażanie się patologicznej flory bakteryjnej, dzięki czemu chroni skórę przed nadkażeniem. Oczyszcza ją oraz wspomaga ochronne właściwości skóry. Ekstrakt z szarotki alpejskiej polecany jest jako składnik produktów oczyszczających oraz przeciwbakteryjnych.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Ekstrakt z szarotki alpejskiej chroni kolor włosów. Polecany jest jako składnik masek i odżywek fotoochronnych.
  • Wzbogać swoją odżywkę do włosów kilkoma kroplami ekstraktu z szarotki alpejskiej.
  • Połącz ekstrakt z szarotki alpejskiej z hydrolatem z nasion marchwi i ochronnej mgiełce do włosów.
  • Wzbogać swój szampon kilkoma kroplami ekstraktu z szarotki alpejskiej.
Twarz
Twarz
  • Ekstrakt z szarotki alpejskiej chroni skórę przed niekorzystnymi czynnikami, zanieczyszczeniami oraz skutkami stresu. Polecany jest jako składnik kosmetyków anti-aging, łagodzących oraz antipollution.
  • Wzbogać swój krem kilkoma kroplami ekstraktu z szarotki alpejskiej.
  • Połącz ekstrakt z szarotki alpejskiej z kwasem hialuronowym oraz azeloglicyna w łagodzącym serum do cery wrażliwej i podrażnionej.
Ciało
Ciało
  • Ekstrakt z  szarotki alpejskiej łagodzi podrażnienia, niweluje opuchnięcia oraz chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieni słonecznych.
  • Dodaj kilka kropli ekstraktu z szarotki do swojego balsamu do opalania.
  • Połącz ekstrakt z szarotki alpejskiej z d-pantenolem oraz kwasem hialuronowym w łagodzącej poparzenia słoneczne mgiełce do ciała.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Może podrażniać oczy. Nie stosować w ciąży.
  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Leontopodium Alpinum Flower/Leaf Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Kraj pochodzenia Hiszpania
Jakość Ekologiczny
Postać Lekko mętny, jasnobrązowa ciecz
Gęstość w temp. 20 st.C 1,14g/ml
Rozpuszczalność W wodzie, kwasie hialuronowym
Zalecane stężenie 0,5-5%
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
pH 4,5-5,5
Ekstrakt z szarotki alpejskiej ekologiczny nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Ekstrakt z szarotki alpejskiej ekologiczny.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 30 ml
2,00 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Potrójny kwas hialuronowy 1,5% roztwór
9,70 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Prowitamina B5 - D-pantenol 75%
13,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Hydrolat z nasion marchwi
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Ekstrakt z miłorzębu (Ginkgo) EKOLOGICZNY
5,20 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Bisabolol
9,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z rumianku ekologiczny
4,20 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka