Olej z pestek winogron rafinowany

Olej z pestek winogron rafinowany ECOSPA ma jasnożółtą barwę i praktycznie bezzapachowy. Chroni skórę przed utratą wody, regeneruje i zmiękcza. Nadaje skórze jedwabiste uczucie, nie pozostawia wrażenia tłustości. Stosowany w produktach do skóry suchej i delikatnej, ale też mieszanej i dojrzałej. Polecany do pielęgnacji spierzchniętej skóry dłoni i stóp.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
50 ml 6,50 zł
100 ml 10,90 zł
500 ml 45,50 zł
1000 ml 64,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej z pestek winogron rafinowany ECOSPA ma jasnożółtą barwę i praktycznie bezzapachowy. Chroni skórę przed utratą wody, regeneruje i zmiękcza. Nadaje skórze jedwabiste uczucie, nie pozostawia wrażenia tłustości. Stosowany w produktach do skóry suchej i delikatnej, ale też mieszanej i dojrzałej. Polecany do pielęgnacji spierzchniętej skóry dłoni i stóp.
Czytaj więcej
100% naturalny, rafinowany 100% naturalny, rafinowany Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Opis oleju z pestek winogron

Olej z pestek winogron rafinowany to olej 100% czysty i naturalny. Jest pozyskiwany z nasion Vitis vinifera. Jest to olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega – 6 (linolowy kwas tłuszczowy 58 - 81%). Znajduje zastosowanie w produktach do skóry normalnej, tłustej, delikatnej, dojrzałej oraz trądzikowej. Posiada neutralny kolor i zapach. W ofercie ECOSPA znajdziesz również olej winogronowy zimnotłoczony (nierafinowany).

Dozowanie

1 - 100% może być stosowany na skórę bezpośrednio.

Jak stosować olej z pestek winogron?

Olej z pestek winogron używaj w czystej postaci do codziennej pielęgnacji skóry lub wymieszaj z innym naturalnym olejem i olejkami eterycznymi. Może stanowić dodatek do kosmetyków robionych od podstaw, olejków do pielęgnacji ciała, peelingów, czy olejków do masażu.

Olej z pestek winogron - właściwości

  • Jest bogaty w NNKT: kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA), które naprawiają barierę ochronną skóry. Aplikacja kwasów tłuszczowych uelastycznia skórę i nadaje jej młodszy wygląd a włosy czyni bardziej błyszczącymi i zdrowiej wyglądającymi.
  • Miejscowa aplikacja kwasu linolowego wygładza skórę i redukuje transepidermalną utratę wody. Dodatkowo olej z pestek winogron wykazuje działanie przeciwbakteryjne.
Olej z pestek winogron rafinowany

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Może być stosowany jako składnik kosmetyków do włosów suchych, zniszczonych, potrzebujących regeneracji.
  • Stosuj w zabiegu olejowania włosów. Kilka łyżek oleju należy rozprowadzić na całą długość suchych włosów i skórę głowy. Zawinąć włosy w ręcznik i pozostawić na co najmniej godzinę. Po tym czasie umyć włosy szamponem. Stosuj również jako serum na końcówki włosów.
Twarz
Twarz
  • Olej z pestek winogron nawilża skórę, dzięki małej cząsteczce olej nie blokuje ujść gruczołów łojowych. Olej polecany jest do pielęgnacji cery trądzikowej, normalnej oraz tłustej.
  • Stosuj olej z pestek winogron bezpośrednio na skórę
  • Połącz olej z pestek winogron z koenzymem Q10 w antyoksydacyjnym serum do twarzy.
Ciało
Ciało
  • Może być stosowany do masażu ciała w postaci czystej, nierozcieńczony lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek.
  • Jako olej bazowy do masażu aromaterapeutycznego, aromaterapii.
  • Jako składnik balsamów, kremów, serum, żeli przeciwstarzeniowych.
  • Może być stosowany u dzieci i kobiet w ciąży.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z pestek winogron należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Oceny i komentarze

1 opinia
Oceń produkt 1 1 opinia
5.0
4.0
3.0
2.0
1.0
1 ocena
1.0 Anna, 24 mar 2019

Nie wiem gdzie napisać, bo w zasadzie jest to ocena sklepu, czy nawet jego polityki... Jestem bardzo zawiedziona, bo w maju zamówiłam ten olej i w jego opisie było, że jest NIERAFINOWANY. Mam nadal butelkę po nim, z datą ważności do 10.2018 i na etykiecie również jest NIERAFINOWANY, a w momencie, kiedy pojawił się w waszej ofercie prawidziwy olej winogronowy NIERAFINOWANY, ten automatycznie zmienił nazwę na rafinowany... Dodatkowo nie zauważyłam, żebyście się nowymi olejem "chwalili", tak jak chwalicie się wszystkimi nowościami. Pod nowym olejem również napisałam komentarz, że podrożał dwukrotnie, ale nie zauważyłam jeszcze wtedy, że w ofercie znajdują się już dwa oleje z pestek winogron. Do myślenia dał mi jeden z komentarzy pod tym samym olejem, ale do masażu - również utrzymywaliście, że jest on nierafinowany, a pod koniec roku 2018 w opisie zmieniła się informacja i teraz nagle jest rafinowany, a ja również zamawiam ten olej od kilku lat. Wygląda to na działanie z premedytacją, zapytam więc wprost: czy celowo przez kilka lat wprowadzaliście klientów w błąd?

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej z pestek winogron rafinowany.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia serrata)
17,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek drzewa herbacianego
11,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Olej z pestek winogron do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z pestek winogron zimnotłoczony
14,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej ze słodkich migdałów
9,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Masło jojoba
21,50 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500 (g)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia serrata)
17,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek bergamotowy (FCF, bez bergaptenu)
10,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek z werbeny (Thymus hiemalis, Hiszpania)
Produkt niedostępny
Powiadom