Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Serrata)

Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Serrata) posiada właściwości przeciwzapalne, ujędrniające, antyoksydacyjne, wzmacnia naczynia krwionośne. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej, naczyniowej i dojrzałej.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 ml 17,90 zł
10 ml 29,90 zł
30 ml 80,60 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Serrata) posiada właściwości przeciwzapalne, ujędrniające, antyoksydacyjne, wzmacnia naczynia krwionośne. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej, naczyniowej i dojrzałej.

Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0,1 - 1% 0,1 - 1% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność

Opis ekstraktu CO2 kadzidłowego

Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Serrata) jest pozyskiwany z żywicy kadzidłowca Boswellia Serrata metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla. Jest to nowoczesna i kosztowna metoda, dzięki której uzyskany ekstrakt zachowuje wszystkie cenne właściwości, najlepszą jakość, ma bardziej wyrazisty i świeży zapach. Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Serrata) to 100% naturalny ekstrakt selektywny, co oznacza, że zawiera w składzie głównie składniki olejku eterycznego. Jest jasnożółtym (do pomarańczowego) płynem o charakterystycznym kadzidłowym zapachu. Rozpuszcza się w tłuszczach. 

Dozowanie

0,1 - 1% do kontaktu ze skórą stosuj zawsze rozcieńczony

0,4-0,75%- w kosmetykach do pielęgnacji twarzy

Jak używać ekstrakt CO2 kadzidłowy?

Ekstrakt CO2 rozpuszcza się w olejach roślinnych, dodaj go do fazy tłuszczowej kosmetyków. Ekstraktem CO2 z kadzidłowca wzbogać gotowy krem lub dodaj do emulsji robionej od podstaw. Dodaj do serum do twarzy lub olejku do ciała, do szamponu i odżywki do włosów. Do szybkiej aplikacji jako serum, wymieszaj kilka kropli w dłoni z ulubionym olejem ECOSPA. Ekstrakt CO2 wykorzystaj jak olejek eteryczny, w aromaterapii i do przygotowania swoich naturalnych perfum.

Ekstrakt CO2 kadzidłowy - właściwości

  • Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Serrata) zawiera ok. 70-90% olejku eterycznego, seskwiterpeny, alkohole diterpenowe (serratol, incensol) i kwas bosweliowy. 
  • Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Serrata) ma bardziej intensywny zapach, niż ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Carteri). Zapach ekstraktu CO2 kadzidłowego (Boswellia Serrata) sprzyja wyciszeniu, medytacji i rozluźnieniu całego organizmu.
  • Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Serrata) działa przeciwzapalnie, ujędrniająco, antyoksydacyjnie, wzmacniająco naczynia krwionośne. Hamuje rozwój bakterii, ale też grzybów. Dzięki temu znajduje zastosowanie w kosmetykach dla cery naczyniowej, trądzikowej, dojrzałej, z trądzikiem różowatym.

Zastosowanie

Twarz
Twarz
  • W kosmetykach do cery dojrzałej, naczyniowej i trądzikowej - w kremach, serum, piankach i żelach do mycia, maseczkach itd.
Ciało
Ciało
  • W kosmetykach do pielęgnacji ciała - w balsamach, peelingach, musach do ciała.
  • Tworzy ciekawe kompozycje zapachowe w połączeniu z zapachami kwiatowymi (z olejkiem lawendowym, różanym, neroli) i drzewnymi (m. in. olejkiem jodłowym i sosnowym).
  • W mieszankach aromaterapeutycznych (do kominków zapachowych) niwelujących napięcia nerwowe, polepszających jakość snu i uśmierzających ból głowy.
  • W oliwkach do masażu aromaterapeutycznego.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.
  • Nie stosować u niemowląt, małych dzieci i kobiet w ciąży.

Specyfikacja

Skład INCI

Boswellia Serrata Resin Extract, Limonene*, Linalool*

* naturalny składnik surowca uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Pochodzenie Indie
Postać Jasnożółty płyn o charakterystycznym kadzidłowym zapachu
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w tłuszczach
Gęstość w temp. 20 st.C 0.880 - 0.920 g/ml
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Serrata) nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Gosia, 24 lut 2021
Na serum o pojemności 30 ml ile kropli można dać najwięcej?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, na pojemność 30ml można dodać maksymalnie 6 kropel ekstraktu CO2 kadzidłowego (Boswellia Serrata).
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Skwalan z trzciny cukrowej ekologiczny
18,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Masło aloesowe
Produkt niedostępny
Powiadom
Masło karite (shea) Nilotica nierafinowane
od 12,90 zł 11,61 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Ekstrakt CO2 lawendowy
19,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia Carteri)
21,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 z nasion granatu EKOLOGICZNY
8,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 rozmarynowy EKOLOGICZNY
Produkt niedostępny
Powiadom

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
Produkt niedostępny
Powiadom