Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri)

Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri) posiada właściwości oczyszczające, łagodzące i przeciwzapalne, jest świetnym antyoksydantem. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej, naczyniowej i dojrzałej.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 ml 21,50 zł
10 ml 36,50 zł
30 ml 96,80 zł
100 ml 279,50 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri) posiada właściwości oczyszczające, łagodzące i przeciwzapalne, jest świetnym antyoksydantem. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej, naczyniowej i dojrzałej.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0,1 - 5% 0,1 - 5% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie używać powyżej 5% Nie używać powyżej 5%

Opis ekstraktu CO2 kadzidłowego

Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri) jest pozyskiwany z żywicy kadzidłowca Cartera metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla. Jest to nowoczesna i kosztowna metoda, dzięki której uzyskany ekstrakt zachowuje wszystkie cenne właściwości, najlepszą jakość, ma bardziej wyrazisty i świeży zapach. Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri) to 100% naturalny ekstrakt selektywny, co oznacza, że zawiera w składzie głównie składniki olejku eterycznego. Jest jasno żółtym płynem o charakterystycznym kadzidłowym zapachu. 

Dozowanie

0,1 - 2%  do kontaktu ze skórą stosuj zawsze rozcieńczony, w kosmetykach aplikowanych miejscowo można stosować max. 5%

Ekstrakt CO2 kadzidłowy - jak stosować?

Ekstrakt CO2 rozpuszcza się w olejach roślinnych, dodaj go do fazy tłuszczowej kosmetyków. Ekstraktem CO2 z kadzidłowca wzbogać gotowy krem lub dodaj do emulsji robionej od podstaw. Dodaj do serum i olejku do ciała, do szamponów i odżywek do włosów. Do szybkiej aplikacji jako serum, wymieszaj kilka kropli w dłoni z ulubionym olejem ECOSPA. Ekstrakt CO2 wykorzystaj jak olejek eteryczny, w aromaterapii i do przygotowania swoich naturalnych perfum.

Ekstrakt CO2 kadzidłowy - działanie

  • Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri) zawiera ok. 70-85% olejku eterycznego o wysokiej zawartości alfa-pinenu, limonenu, beta-pinenu, mircenu i alkoholi diterpenowych (serratol, incensol). Dzięki zawartości tych składników, ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri) posiada intensywny, żywiczny zapach (alfa-pinen, serratol, incensol) z lekko wyczuwalnymi cytrynowymi (limonen), kamforowymi (serratol, incensol) i drzewnymi nutami. 
  • Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri) działa oczyszczająco, łagodząco i przeciwzapalnie, jest świetnym antyoksydantem. Zmniejsza świeże blizny i rozstępy, poprawia kondycję rozszerzonych naczyń krwionośnych, rozluźnia mięśnie. Jest skuteczny wobec niektórych bakterii oraz grzybów. 
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri)

Zastosowanie

Twarz
Twarz
  • Wypróbuj ekstrakt CO2 z kadzidłowca w kosmetykach do cery dojrzałej, naczyniowej i trądzikowej - w kremach, serum, piankach i żelach do mycia, maseczkach.
  • Wzbogać gotowy krem lub dodaj do emulsji przygotowanej od podstaw.
Ciało
Ciało
  • W kosmetykach do pielęgnacji ciała - w balsamach, peelingach, musach do ciała.
  • Jako składnik w naturalnych perfumach. Tworzy ciekawe kompozycje zapachowe w połączeniu z zapachami kwiatowymi (z olejkiem lawendowym, neroli), cytrusowymi (olejkiem bergamotowym, cytrynowym i grejpfrutowym) i drzewnymi (m. in. olejkiem jodłowym, cedrowym, sosnowym). Doskonale łączy się z olejkiem mirrowym.
  • W oliwkach do masażu aromaterapeutycznego Wymieszaj kilka kropli olejku z olejem bazowym (np. z olejem pestek winogron do masażu).

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri) nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri).
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olejek drzewa herbacianego
11,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Baza kremowa EKOLOGICZNA
15,50 zł 100 g
Opcje: 100, 225, 500, 1000 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Ekstrakt CO2 z oregano
21,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 lawendowy
19,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia serrata)
17,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 rozmarynowy EKOLOGICZNY
7,00 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Ekstrakt z liści winogron ekologiczny
5,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olejek geraniowy Egipt
12,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 lawendowy
19,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia serrata)
17,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka