Ekstrakt CO2 lawendowy

Ekstrakt CO2 lawendowy działa uspokajająco, relaksująco, przeciwzapalnie, łagodząco, przeciwbakteryjnie. Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla cery dojrzałej, trądzikowej, podrażnionej po opalaniu.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 ml 19,90 zł
10 ml 33,80 zł
30 ml 89,50 zł
100 ml 258,70 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Ekstrakt CO2 lawendowy działa uspokajająco, relaksująco, przeciwzapalnie, łagodząco, przeciwbakteryjnie. Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla cery dojrzałej, trądzikowej, podrażnionej po opalaniu.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0,5 - 5% 0,5 - 5% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie używać powyżej 5% Nie używać powyżej 5%

Opis ekstraktu CO2 lawendowego

Ekstrakt CO2 lawendowy pozyskuje się z suszonych kwiatów lawendy Lavandula officinalis metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla. Jest to nowoczesna i kosztowna metoda, dzięki której uzyskany ekstrakt zachowuje wszystkie cenne właściwości, najlepszą jakość, ma bardziej wyrazisty i świeży zapach. Ekstrakt CO2 lawendowy to 100% naturalny ekstrakt selektywny, co oznacza, że zawiera w składzie głównie składniki olejku eterycznego. Jest jasnożółtym, klarownym płynem o słodkim, kwiatowo-balsamicznym zapachu. 

Dozowanie

0,5 - 5% do kontaktu ze skórą stosuj zawsze rozcieńczony

Jak stosować ekstrakt CO2 lawendowy

Ekstrakt CO2 rozpuszcza się w olejach roślinnych, dodaj go do fazy tłuszczowej kosmetyków. Ekstraktem CO2 z lawendy wzbogać gotowy krem lub dodaj do emulsji robionej od podstaw. Dodaj do serum do twarzy lub olejku do ciała, do szamponu i odżywki do włosów. Do szybkiej aplikacji jako serum, wymieszaj kilka kropli w dłoni z ulubionym olejem ECOSPA. Ekstrakt CO2 wykorzystaj jak olejek eteryczny, w aromaterapii i do przygotowania swoich naturalnych perfum.

Ekstrakt CO2 lawendowy - działanie

  • Ekstrakt CO2 lawendowy w 60 - 85% składa się z olejku eterycznego zawierającego m. in. linalool, octan linalilu, ocymen, lavandulol, terpinen-4-ol, kariofilen.
  • Ekstrakt CO2 lawendowy zawiera większe stężenie linaloolu w porównaniu z olejkiem eterycznym destylowanym w tradycyjny sposób, czyli z parą wodną.
  • Ekstrakt CO2 lawendowy może być stosowany do zabiegów inhalacji, a także w mieszankach do kominków zapachowych.
  • Ekstrakt CO2 lawendowy znajduje zastosowanie w kosmetykach dla cery dojrzałej, trądzikowej, podrażnionej po opalaniu. Wykazuje dobrą skuteczność wobec bakterii. Stosowany miejscowo pobudza syntezę kolagenu i łagodzi skórę po opalaniu. Wykazuje działanie dezodoryzujące.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Ekstrakt CO2 lawendowy dzięki obecności garbników reguluje pracę gruczołów łojowych, dzięki czemu polecany jest do pielęgnacji przetłuszczającej się skóry głowy.
  • Wzbogać swój szampon ekstraktem CO2 lawendowym.
  • Połącz ekstrakt lawendowy z olejem jojoba we wcierce do włosów z łupieżem.
Twarz
Twarz
  • W kosmetykach do cery dojrzałej i trądzikowej - w kremach, serum, piankach i żelach do mycia, maseczkach itd.
Ciało
Ciało
  • W kosmetykach do pielęgnacji ciała po opalaniu - w balsamach, mgiełkach i musach do ciała.
  • W naturalnych perfumach. Tworzy ciekawe kompozycje zapachowe w połączeniu z zapachami kwiatowymi i cytrusowymi. Doskonale łączy się z olejkiem sosnowym, paczulowym, cedrowym i olejkiem z szałwii muszkatołowej.
  • W mieszankach aromaterapeutycznych (do kominków zapachowych) niwelujących napięcia nerwowe i polepszających jakość snu i uśmierzających ból głowy.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.
Ekstrakt CO2 lawendowy nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Ekstrakt CO2 lawendowy.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia serrata)
17,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Masło shea (karite) złote zimnotłoczone
10,90 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia serrata)
17,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia carteri)
21,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 rozmarynowy EKOLOGICZNY
7,00 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Ekstrakt z liści winogron ekologiczny
5,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Skwalan z trzciny cukrowej ekologiczny
od 18,90 zł 17,01 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olejek geraniowy Egipt
12,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka