Pianka do mycia rąk dla dzieci Mandarynka
(73.74%) 110.61 g | Woda destylowana |
(1.8%) 2.7 g | Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate) |
(10%) 15 g | Bio solubilizator |
(1%) 1.5 g | Olejek mandarynkowy |
(5%) 7.5 g | Prowitamina B5 - D-pantenol 75% |
(8%) 12 g | Baza detergentowa AN EKOLOGICZNA |
(0.46%) 0.69 g | Barwnik pomarańczowy |
Zaczynamy
Krok 1 |
Przygotuj zlewkę 250 ml. Odmierz wodę destylowaną i dodaj do niej eco konserwant w proszku. Mieszaj, aż konserwant całkowicie się rozpuści. Może to potrwać kilkanaście minut. |
Krok 2 |
Do zlewki dodaj olejek mandarynkowy oraz biosolubilizator. Dokładnie wymieszaj, aż całość bedzie transparentna. |
Krok 3 |
Do zlewki dodaj d-panthenol, wymieszaj. |
Krok 4 |
Dodaj bazę AN i barwnik pomaranczowy, delikatnie wymieszaj. Całość przelej do butelki pianotwórczej. |
Uwagi i przechowywanie
-
Lista alergenów: d-Limonene.
-
Zalecany zakres pH 5.00 - 5.50; w próbie - 5.44.
-
Czystość mikrobiologiczna: grzyby i pleśnie < 100 CFU/ml; bakterie < 100 CFU/ml.
-
Piankę przechowuj w temp. pokojowej z dala o źródeł ciepła i światła. Napisz datę ważności na opakowaniu i zużyj do końca zalecanego terminu przydatności.
Składniki
7Kalkulator proporcji składników
${item.name} | ${item.share}% |
${getCapacity(item.share, item.density)}
ml
|
${getWeight(item.share, item.density)}
g
${calcTip(item.tip, getWeight(item.share, item.density), item.id)} kropli
|