Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Ekstrakt CO2 z nasion malin Wydrukuj ofertę

Ekstrakt CO2 z nasion malin posiada właściwości antyoksydacyjne, wygładzające, przeciwzapalne, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej, tłustej, mieszanej, ale też suchej, dojrzałej i normalnej.

 

 

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 14.80 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Ekstrakt CO2 z nasion malin
Skład INCI/Ingredients: Rubus Idaeus Seed (Raspberry) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

Ekstrakt CO2 z nasion malin jest pozyskiwany z suszonych nasion czerwonej maliny metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla. Jest to nowoczesna i kosztowna metoda, dzięki której uzyskany ekstrakt zachowuje wszystkie cenne właściwości i najlepszą jakość. W ten sposób można pozyskiwać nawet najbardziej niestabilne w podwyższonych temperaturach składniki, zachowując ich czystość i świeżość. 

Ekstrakt CO2 z nasion malin to 100% naturalny ekstrakt całkowity, co oznacza, że zawiera w składzie wszystkie lipofilowe (rozpuszczalne w tłuszczach) składniki, które udaje się uzyskać za pomocą ekstrakcji nadkrytycznym CO2. Zawiera w składzie niewielką ilość ekstraktu CO2 rozmarynowego, który pełni rolę antyoksydantu chroniącego olej przed jełczeniem. Jest żółtym olejem o delikatnym zapachu i dobrej wchłanialności. Rozpuszcza się w tłuszczach. W celu otrzymania 1 kg ekstraktu CO2 z nasion malin używa się ok. 7,5 - 8,3 kg surowca roślinnego.

Zalecane dozowanie: 1 - 15%

Właściwości kosmetyczne ekstraktu CO2 z nasion malin:

Ekstrakt CO2 z nasion malin jest bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera ok. 48 - 63% kwasu linolowego i 23 - 30% kwasu alfa-linolenowego. W jego składzie znajdziemy również antyoksydanty - tokoferole i tokotrienole.  

Ekstrakt CO2 z nasion malin ma lekką, jedwabistą konsystencję. Zawiera bardzo małą ilość kwasu oleinowego, dlatego świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery skłonnej do powstawania zaskórników, przetłuszczającej się i trądzikowej. Może być stosowany również w kosmetykach do cery wrażliwej, suchej i dojrzałej. Wygładza, nawilża i regeneruje skórę. Sprawia, że jest skóra staje się przyjemniejsza w dotyku. Jest świetnym antyoksydantem, wspomaga ochronę przed promieniowaniem słonecznym, posiada właściwości przeciwzapalne. Ekstrakt CO2 z nasion malin poprawia kondycję włosów. Nadaje im połysku, wygładza łuski, ułatwia rozczesywanie, zapobiega powstawaniu rozdwojonych końcówek.  

Zastosowanie:

  • W kosmetykach do każdego rodzaju cery - m. in. w kremach, serum, maseczkach.
  • W kosmetykach do pielęgnacji ciała - w serum olejowych, musach, masełkach, peelingach i balsamach.
  • W maseczkach glinkowych i algowych
  • W kosmetykach do pielęgnacji włosów - m. in. w serum do zabezpieczania końcówek, w mieszankach do olejowania włosów, w odżywkach i maseczkach.
  • Jako dodatek do gotowych kosmetyków w celu polepszenia ich właściwości. 
  • W kosmetykach dla podrażnionej skóry - np. po depilacji.
  • W kremach z filtrem i w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji skóry po opalaniu.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj