Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat z czarnej porzeczki Wydrukuj ofertę

Nowość

Hydrolat z czarnej porzeczki ECOSPA jest otrzymywany w procesie destylacji parą wodną czarnej porzeczki z uprawy ekologicznej. Może być stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej, trądzikowej, tłustej, naczyniowej.

Skład INCI: Ribes Nigrum Bud Extract 
Jakość: hydrolat pozyskiwany poprzez destylację parą wodną, koncentracja 1:1
Kraj pochodzenia: Francja
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 12.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat z czarnej porzeczki 
Skład INCI/Ingredients: Ribes Nigrum Bud Extract 

Hydrolat z czarnej porzeczki ECOSPA jest otrzymywany w trakcie destylacji parą wodną pąków ekologicznej czarnej porzeczki Ribes nigrum. Hydrolat pozyskiwany jest we Francji z surowca pochodzącego z uprawy ekologicznej certyfikowanej przez Ecocert. Do wyprodukowania 1 l hydrolatu destylarnia używa 1 kg pąków czarnej porzeczki. Koncentracja 1:1 świadczy o bardzo dobrej jakości końcowego produktu. Hydrolat nie zawiera konserwantów, dlatego powinien być przechowywany w chłodnym miejscu poniżej 14 st. C (w lodówce). Posiada świeży porzeczkowy zapach.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu z czarnej porzeczki:

Hydrolat z czarnej porzeczki ECOSPA jest przeznaczony do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej, naczyniowej i dojrzałej. Delikatnie rozjaśnia skórę, poprawia i ujednolica jej koloryt, dzięki czemu sprawdzi się również w kosmetykach do cery z przebarwieniami. Działa tonizująco, przywraca fizjologiczne lekko kwaśne pH. Nawilża, ujędrnia, koi i łagodzi skórę. Walczy z drobnymi niedoskonałościami, działa przeciwzapalnie. Wykazuje dobre właściwości antyoksydacyjne. Może być stosowany do pielęgnacji podrażnionej i przesuszonej skóry głowy.

Zastosowanie:

  • W kosmetykach do cery trądzikowej, tłustej, dojrzałej, naczyniowej – w maskach, tonikach, kremach, serum.
  • Samodzielnie, jako tonik do twarzy, szyi i dekoltu.
  • W kosmetykach na przebarwienia - w serum, tonikach, kremach.
  • Samodzielnie, jako mgiełka do pielęgnacji przesuszonej, podrażnionej skóry głowy.
  • Do rozrabiania maseczek proszkowych (np. glinkowych lub algowych).
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj