Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek sandałowy (Santalum spicatum, Australia) 5% Wydrukuj ofertę

Olejek o zmysłowym zapachu, bardziej orientalnym i pikantnym charakterze niż indyjski olejek drzewa sandałowego. Szczególnie polecany do skóry suchej i problematycznej.
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 21.20 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek sandałowy (Santalum spicatum, Australia) 5%

Skład INCI/Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Santalum Spicatum Oil, Farnezol*

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Australia

Olejek sandałowy ECOSPA pozyskiwany jest z rośliny Santalum spicatum. To wiecznie zielone drzewo o mięsistych liściach, występujące w południowo-zachodniej Australii. Olejek z jego drewna ma wyjątkowy, słodkawy, zmysłowy aromat, o bardziej orientalnym i pikantnym charakterze niż ten wytwarzany z indyjskiego Santalum alba. Jest jednym z najczęściej wykorzystywanych składników do produkcji perfum - zarówno damskich jak i męskich. Olejek o zmysłowym zapachu, bardziej orientalnym i pikantnym charakterze niż indyjski olejek drzewa sandałowego. Aby oferować olejek w bardziej przystępnej cenie, proponujemy go w 5% stężeniu w naturalnym oleju jojoba.

Zalecane dozowanie: 10 - 40% olejku w formie roztworu 5%.

Właściwości kosmetyczne olejku sandałowego:

Ma działanie rozluźniające i wyciszające. W formulacjach kosmetycznych wykazuje działanie nawilżające, oraz wpływa pozytywnie na stan skóry trądzikowej. Olejek sandałowy jest również uważany za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków. 

Zastosowanie:

  • Może być dodawany do domowej roboty perfum (zarówno dla kobiet jak i mężczyzn).

  • W kosmetykach do skóry suchej (do 4% gotowego produktu) – serum, maseczkach, kremach.

  • Może być stosowany w kominkach do aromaterapii, a także przy rytuałach relaksacyjnych.

  • Połączony z olejem bazowym, może być używany w masażu odprężającym.

  • W kosmetykach do skóry zanieczyszczonej i trądzikowej (do 4% gotowego produktu) - serum, maseczkach, kremach.

 

Uwagi: Olejki eteryczne należy przechowywać szczelnie zamknięte, z dala od bezpośredniego słońca i ciepła.  Nie stosować bezpośrednio na skórze w postaci nierozcieńczonej. Niewskazany dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI

Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Santalum Spicatum Oil, Farnezol*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Australia
Otrzymywanie -
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Ewa

29-09-2016
Na pozór nie pachnie, ale gdy go rozprowadziłam z bazą balsamową i nałożyłam na skórę zaczął się uaktywniać. Jak dla mnie coś pięknego! Bardziej powidok zapachu niż coś ewidentnego. Czegoś takiego szukałam.

Maria⭐︎

28-02-2018
Najwyższej jakości kosmetyki!!!! Idealnie zapakowana przesyłka, bardzo wysokiej jakości surowce, godne polecenia.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj