Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Glukonolakton Wydrukuj ofertę

Glukonolakton jest naturalnym antyoksydantem, posiada silne właściwości nawilżające, a także przyspieszające regenerację komórek, ujędrnia i oczyszcza skórę. Jest polecany szczególnie dla cery alergicznej, a także wrażliwej i naczyniowej.

Skład/INCI: Gluconolactone

Dozowanie: 5 - 15%

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 7.80 zł / 100 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Powiązane receptury Pokaż więcej

Produkty podobne

Glukonolakton - kwas PHA

Skład INCI/Ingredients: Gluconolactone

Glukonolakton jest jednym z przedstawicieli kwasów PHA (polihydroksylowych). Powstaje w naturalnym procesie fermentacji ziaren kukurydzy. Kwasy PHA (polihydroksylowe) nazywane są nową generacją kwasów hydroksylowych, dzięki temu, że posiadają cechy, jak i zdolności charakterystyczne dla kwasów AHA, lecz działają znacznie delikatniej, a dodatkowo posiadają właściwości antyoksydacyjne. Nie powodują zaczerwienienia, łuszczenia, czy pieczenia.

Zalecane dozowanie: 5 - 15%

Właściwości glukonolaktonu:

Glukonolakton jest naturalnym antyoksydantem, posiada silne właściwości nawilżające, a także przyspieszające regenerację komórek, ujędrnia i oczyszcza skórę, jest bardzo pomocny podczas niwelowania skutków poparzenia słonecznego. Jest polecany szczególnie dla skóry alergicznej, a także wrażliwej i naczyniowej. Stosowany także u osób z trądzikiem pospolitym, różowatym, łuszczycą i w przypadku innych schorzeń skórnych. Szczególnie wtedy, gdy efekt złuszczania jest szczególnie ważny, bez podrażnienia czy wystąpienia innych skutków ubocznych. Glukonolakton znacznie zmniejsza szorstkości skóry, łagodzi podrażnienia, pomaga w likwidacji przebarwień potrądzikowych i po opalaniu (a nawet zapobiega ich powstawaniu), zmniejsza widoczność rozszerzonych naczyń krwionośnych.

Zastosowanie:

  • Służy jako składnik złuszczających, ale też nawilżających i łagodzących kosmetyków do pielęgnacji cery dojrzałej, trądzikowej, tłustej, poszarzałej, wrażliwej, naczyniowej, normalnej, suchej.

  • Stosuje się go jako dodatek do peelingów chemicznych.

  • Może być stosowany w preparatach na rogowacenie okołomieszkowe.

  • Służy jako składnik regulujący pH kosmetyku – obniża wartość pH.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach po opalaniu.

  • W serum z witaminą C zwiększa jej stabilność.

Karolina

06-03-2014
Wypróbowałam w połączeniu z hydrolatem różanym ale niestety mnie podrażnia. Miksturę oddałam mamie, która jest bardzo zadowolona, jej skóra nieco odmłodziła się, lepiej chłonie kremy, efekt jak po dobrym peelingu :)

Dominika

08-09-2015
Dla mnie najlepiej sprawdza sie jako dodatek do plukania wlosow w polaczeniu z kwasem mlekowym. Przy czym wlosy myje mydlem aleppo. Sam kwas mlekowy nie daje takich efektow nawilzenia wlosow jak wlasnie w wersji z glukanolaktonem. Czasem, jak skora wymaga peelingu, ta sama plukanka przemywam twarz - i tez jest super:)

Jagoda

02-12-2015
Genialny produkt - pomaga moją problematyczną cerę utrzymać w ryzach. Używam w postaci prostego toniku 10% z wodą demineralizowaną i odrobiną jakiegoś wybranego ekstraktu (na przykład z lukrecji, jabłka). Działa przeciwtrądzikowo, a jednocześnie nawilża - dzięki temu mogłam całkowicie zrezygnować z kremów i moja cera zdecydowanie na tym skorzystała!

Joanna

08-01-2017
Doskonały jako składnik pilingu do skalpu - miękkie, sypkie, nawilżone i uniesione włosy, a także jako dodatek do maseczek. Bomba.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj