Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Kwas kojowy Wydrukuj ofertę

Kwas kojowy uznawany za jedną z najskuteczniejszych substancji o właściwościach depigmentacyjnych.  Wyjątkowo skutecznie rozjaśnia istniejące przebarwienia oraz zapobiega powstawaniu nowych. Doskonale nadaje się też do pielęgnacji cery dojrzałej.

 

Skład INCI: Kojic Acid

Dozowanie: 1-6%

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 9.50 zł / 10 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Kwas kojowy

Skład INCI/Ingredients: Kojic Acid

 

Kwas kojowy jest uzyskiwany z grzybów z gatunku Aspergillus, które rosną w Japonii. Uznawany za jedną z najskuteczniejszych substancji o właściwościach depigmentacyjnych, ponieważ hamuje aktywność oraz syntezę tyrozynazy. Tyrozynaza jest enzymem odpowiedzialnym za powstawanie melaniny (melanina odpowiada za pigmentację).

Kwas kojowy rozpuszcza się w wodzie i w etanolu.

 

Zalecane dozowanie: 1-6%

 

Właściwości kwasu kojowego:

 

Kwas kojowy wyjątkowo skutecznie rozjaśnia istniejące przebarwienia oraz zapobiega powstawaniu nowych. Doskonale nadaje się też do pielęgnacji cery dojrzałej. Kwas kojowym zapobiega powstawaniu zmarszczek, a także wykazuje działanie antyoksydacyjne, chroniące skórę przed fotouszkodzeniami, podczas ekspozycji na promienie ultrafioletowe.  

Zabiegi z udziałem kwasu kojowego są pomocne także w pielęgnacji cery trądzikowej, wykazują działanie niszczące bakterie, a także likwidujące stany zapalne.

Kwas kojowy wykazuje najwyższą skuteczność, podczas łączenia z innymi składnikami, które wpływają na zmniejszenie melaniny w skórze. Zalecane jest łączenie w formulacjach, np. z witaminą C, kwasem laktobionowym, czy z produktami nawilżającymi.

Zwykle stosuje się kwas kojowy 2 razy na dobę przez okres 1 -2 miesięcy, bądź też do osiągnięcia rezultatu.

 

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do skóry z przebarwieniami potrądzikowymi, posłonecznymi, piegami – w kremach, tonikach, serum, żelach.

  • Jest popularnym składnikiem kosmetyków do skóry trądzikowej, z bliznami.

  • Cieszy się popularnością w kosmetykach do skóry poszarzałej, pozbawionej blasku.

  • Może być stosowany w kosmetykach do skóry dojrzałej.

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj