Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z nasion dzikiej róży tłoczony na zimno Wydrukuj ofertę

Olej z nasion dzikiej róży tłoczony na zimno działa regenerująco, wzmacniająco, łagodząco. Może być stosowany w pielęgnacji każdego rodzaju cery, przede wszystkim cery dojrzałej, mieszanej, cery z przebarwieniami i bliznami. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.
 
Skład INCI: Rosa Canina (Rosehip) Seed oil
Jakość: nierafinowany, tłoczony na zimno
Kraj pochodzenia: Ukraina
Dozowanie: 1 – 100%
 

 

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 45.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z dzikiej róży tłoczony na zimno - redukuje blizny, zwiększa jędrność i elastyczność skóry
Skład INCI/Ingredients: Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil

Olej z nasion dzikiej róży ECOSPA jest tłoczony na zimno z nasion dzikiej róży Rosa canina. Nie jest poddawany procesowi rafinacji. Kompozycja chemiczna oleju z nasion dzikiej róży jest wyjątkowa. Zawiera on naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Ponadto olej charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego (32%), kwasu linolenowego (35%) i kwasu oleinowego (24,5%). Związki te są ważnymi składowymi błon komórkowych. 

Zalecane dozowanie: 1 - 100%

Właściwości kosmetyczne oleju z nasion dzikiej róży:

Olej z nasion dzikiej róży ECOSPA posiada właściwości naprawcze, regenerujące, uelastyczniające, normalizuje pracę gruczołów łojowych. Jest stosowany w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w składzie oleju posiadają działanie łagodzące, wygładzające, zmiękczające górne warstwy skóry, zapobiegają przesuszeniu skóry. Olej pielęgnuje skórę po kąpielach słonecznych, wspomaga walkę z przebarwieniami, odbudowuje cement międzykomórkowy. Może być stosowany w ciąży, ponieważ wykazuje wlaściwości redukujące blizny i rozstępy (przyspiesza regenerację tkanek), jest popularnym składnikiem olejków na rozstępy.

Zastosowanie:

  • Jest stosowany w kosmetykach do każdego rodzaju cery, przede wszystkim dojrzałej, mieszanej, naczyniowej, suchej i normalnej. Jako dodatek do kremów, maseczek i serum regenerujących, ujędrniających i przeciwstarzeniowych.
  • W kosmetykach do pielęgnacji skóry po opalaniu, np. jako składnik emulsji kojących oparzenia.
  • W oliwkach do masażu.
  • W kosmetykach na blizny i rozstępy  - w oliwkach, serum, masełkach.
  • W kosmetykach na przebarwienia potrądzikowe i posłoneczne.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

 

Specyfikacja

Skład INCI Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.930 g/ml
Liczba zmydlenia 180 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 1.5%, kwas oleinowy 8.7%, kwas stearynowy 1.6%, kwas linolowy 46.2%, kwas linolenowy 33.7%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

 

Anna Sujka

01-10-2010
Rewelacyjny olejek - świetnie się wchłania i głęboko odżywia. Polecam:)

Anna Turczyn

16-11-2012
Bardzo dobrze nawilża i wygładza skórę, efekt widać już po pierwszym zastosowaniu. Stosuję na twarz w postaci nierozcieńczonej, ale tylko raz w tygodniu. Na co dzień rozcieńczam z innymi olejkami, dodaję do glinek. Jest bardzo skuteczny, bardzo, bardzo!

Anna Kuligowska

14-03-2013
Olejek od razu nawilża skórę. Co prawda jest nieco za ciężki i zbyt długo się wchłania żeby stosować go pod makijaż, ale stąd pewnie m.in. jego cudowne właściwości. Zapach mi raczej średnio pasuje, przypomina mi trochę babcine perfumy z lat 80-tych, ale w tym przypadku nie ma pachnieć tylko dobrze działać, a jakie będą efekty długotrwałego stosowania? zobaczymy. Po pierwszym zastosowaniu na twarz czuć różnicę w napięciu skóry, a to już coś.

Anna Wiercioch

21-06-2013
Olej jest ukojeniem dla suchej, zmęczonej po całym dniu skóry. Wyraźnie odmładza. Natychmiast nawilża, łagodzi zaczerwienienia. Zapach nie jest co prawda "różany" jak się spodziewałam, lecz jest bardzo przyjemny.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj