Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek drzewa herbacianego Wydrukuj ofertę

Olejek o świeżym, ziołowo-drzewnym zapachu.  Jego szerokie spektrum działania wykorzystywane jest w leczeniu infekcji, trądziku, małych skaleczeń i zadraśnięć, zakażeń opryszczką i schorzeń dróg oddechowych. Olejek drzewa herbacianego działa odstraszająco na owady, jak również pomaga łagodzić świąd po ukąszeniach.

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 12.50 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek drzewa herbacianego

Skład INCI/Ingredients: Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Limonene*, Isoeugenol* lub** Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Limonene*, Linalool*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

** w zależności od partii skład INCI może się różnić.

Kraj pochodzenia: Australia

Naturalny olejek drzewa herbacianego otrzymywany przez destylację parą wodną liści i gałązek drzewa Melaleuca alternifolia L. z uprawy ekologicznej.  Charakteryzuje go świeży, ziołowo-drzewny zapach.

Głównym związkiem czynnym olejku jest 4-terpineol o działaniu antyseptycznym. Wykazano również, że działa on przeciwgrzybiczo (m.in. na Candida albicans) i przeciwpierwotniakowo (Trichomonas vaginalis).

Jego szerokie spektrum działania wykorzystywane jest w leczeniu infekcji, trądziku, małych skaleczeń i zadraśnięć, zakażeń opryszczką i schorzeń dróg oddechowych. Olejek drzewa herbacianego działa odstraszająco na owady, jak również pomaga łagodzić świąd po ukąszeniach.  Oprócz działania bakteriobójczego w piśmiennictwie wymienia się jego właściwości łagodnie znieczulające i rozkurczowe.

Zalecane dozowanie: 1 - 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego (w stężeniu 0,5 - 3%)

Zastosowanie:

  • mydła w płynie, żele do kąpieli, dezodoranty,
  • pasty do zębów, płyny do płukania ust,
  • kosmetyki do twarzy i ciała,
  • emulsje łagodzące oparzenia,
  • szampony do włosów przetłuszczających się i ze skłonnością do łupieżu,
  • kremy, pianki, płyny po goleniu,
  • jako naturalny konserwant.

 

Uwagi:  Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nie rozcieńczonej.  Chronić przed dziećmi.  Nie toksyczny,  nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Limonene*, Isoeugenol*
lub** 
Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Limonene*, Linalool*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

** w zależności od partii skład INCI może się różnić.

Kraj pochodzenia Australia
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj