Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek geraniowy Bourbon Wydrukuj ofertę

Olejek pozyskiwany z Róży Geraniowej. Nazwa „geranium” pochodzi od greckiego słowa „geranion”, oznaczającego żurawia, ponieważ kwiaty przypominały kształt tego ptaka. Główne składniki olejku to geraniol i cytronelol.
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 27.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek geraniowy Bourbon

Skład INCI/Ingredients: Pelargoneum Graveolens Oil, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*, Citral*, Limonene*, Eugenol*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Chiny

Olejek pozyskiwany z Róży Geraniowej. Nazwa „geranium” pochodzi od greckiego słowa „geranion”, oznaczającego żurawia, ponieważ kwiaty przypominały kształt tego ptaka. Główne składniki olejku to geraniol i cytronelol.

Zalecane dozowanie:  1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku geraniowego:

Do najważniejszych właściwości olejku geraniowego z pewnością można zaliczyć jego umiejętność regulowania procesów zachodzących w skórze. Ogranicza on łojotok i wspomaga gojenie się wyprysków. Koi podrażnienia i oparzenia, a jednocześnie ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe. Jest pomocny w walce z łupieżem, egzemą i cellulitem. Łagodzi objawy towarzyszące menopauzie.

Mistrzowie kunsztu perfumeryjnego od dawna doceniają jego wyjątkowy zapach i właściwości, stosując naturalny olejek z róży geraniowej w wielu ekskluzywnych formulacjach zapachowych.

Zastosowanie:

  • Olejek geraniowy służy jako składnik kosmetyków do pielęgnacji cery trądzikowej – masek, peelingów, serum, kremów, olejków itd.

  • Wzbogaca kompozycje zapachowe, jest popularnym składnikiem perfum.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach po opalaniu – w mgiełkach, kremach, żelach, maseczkach.

  • Jest składnikiem kosmetyków antycellulitowych.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry głowy - szampony, wcierki, serum na końcówki, maski, balsamy, szampony itd.

 

Uwagi: Chronić przed dziećmi.  Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Pelargoneum Graveolens Oil, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*, Citral*, Limonene*, Eugenol*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Chiny
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Lucyna Ziobrowska

25-10-2011
Piekny zapach (mi bardzo odpowiada). Energetyzuje przy pochmurej pogodzie. Polecam.

Patrycja

17-08-2015
Przepiękny zapach.Wymieszałam 2 krople tego olejku z 1 kroplą olejku z rozmarynu i umieściłam w jonizatorze powietrza, w pokoju roztacza się przepiękny zapach ogrodu. Teraz żałuję że kupiłam tylko 5ml...
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj