Aloesowe masło do skóry z AZS
| (65%) 26 g | Masło aloesowe |
| (34%) 13.6 g | Olej z krokosza ekologiczny |
| (1%) 0.4 g | Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70 |
Zaczynamy
| Krok 1 |
Odważ masło aloesowe w szklanej misce lub szerokiej zlewce, w której zmieści się końcówka do ubijania miksera, a następnie rozpuść je w ciepłej kąpieli wodnej. Gdy tylko masło się rozpuści, wyjmij naczynie z kąpieli. |
| Krok 2 |
Odmierz olej z krokosza w drugiej zlewce, dodaj do pozostałych składników i dokładnie wymieszaj. Następnie wstaw całość na kilkanaście minut do lodówki. |
| Krok 3 |
Gdy masło stanie się półstałe, wyjmij je z lodówki. Dodaj witaminę E i rozpocznij ubijanie mikserem z końcówką do ubijania. |
| Krok 4 |
Gdy masło uzyska konsystencję gładkiego kremu, przełóż je do słoika. Opisz produkt i naklej etykietę. |
Uwagi i przechowywanie
- Masło przechowuj w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła i światła. Zapisz na opakowaniu datę ważności i zużyj produkt przed upływem zalecanego terminu przydatności. W okresie letnim masełko może wymagać przechowywania w lodówce.
Składniki
3Kalkulator proporcji składników
* Objętość składników podaną w ml odmierz za pomocą cylindra, zlewki lub łyżki miarowej. Masło rozpuść przed odmierzaniem w kąpieli wodnej.
| ${item.name} | ${item.share}% |
${getCapacity(item.share, item.density)}
ml
|
${getWeight(item.share, item.density)}
g
${calcTip(item.tip, getWeight(item.share, item.density), item.id)} kropli
|