Dipalmitynian kwasu kojowego

Dipalmitynian kwasu kojowego rozświetla i wygładza skórę. Poprawia jej nawilżenie, jędrność oraz sprężystość. Wspomaga proces regeneracji drobnych ran, a dzięki właściwościom depigmentacyjnym poprawia koloryt skóry. Dipalmitynian kwasu kojowego polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, ale również tłustej i trądzikowej z aktywnymi stanami zapalnymi. Wypróbuj dipalmitynian kwasu kojowego jako dodatek do kremu DIY lub połącz z naturalnym olejem w depigmentacyjnej oliwce do stosowania na noc.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 g 10,90 zł
10 g 18,50 zł
30 g 49,00 zł
100 g 139,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Dipalmitynian kwasu kojowego rozświetla i wygładza skórę. Poprawia jej nawilżenie, jędrność oraz sprężystość. Wspomaga proces regeneracji drobnych ran, a dzięki właściwościom depigmentacyjnym poprawia koloryt skóry. Dipalmitynian kwasu kojowego polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, ale również tłustej i trądzikowej z aktywnymi stanami zapalnymi. Wypróbuj dipalmitynian kwasu kojowego jako dodatek do kremu DIY lub połącz z naturalnym olejem w depigmentacyjnej oliwce do stosowania na noc.

Czytaj więcej
Zgodna ze specyfikacją Zgodna ze specyfikacją Jakość
1 - 5% 1 - 5% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Można podgrzewać do 80 - 85 st. C Można podgrzewać do 80 - 85 st. C

Dipalmitynian kwasu kojowego na przebarwienia

Dipalmitynian kwasu kojowego to estrowa pochodna kwasu kojowego i kwasu palmitynowego. To unikalne połączenie modyfikuje rozpuszczalność związku, sprawiając że bardzo dobrze rozpuszcza się w tłuszczach. Dzięki temu dipalmitynian kwasu kojowego łatwiej przenika w głębsze warstwy skóry. Jest stabilny w szerokim zakresie pH oraz  mniej wrażliwy na działanie wysokiej temperatury, czy światła.

Dozowanie

1-5%

Jak stosować dipalmitynian kwasu kojowego?

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać swój krem na przebarwienia dipalmitynianem kwasu kojowego lub dodaj go do balsamu do opalania. Na każde 50 g produktu dodaj 2,5 g dipalmitynianu. Połącz dipalmitynian kwasu kojowego z olejem z pietruszki i olejową witaminą C-tetraizopalmitynianem askorbylu w olejowym serum rozjaśniajacym.

Stwórz swój kosmetyk / użyj w recepturze - Połącz dipalmitynian kwasu kojowego z ulubionym olejem lub masłem w oliwce lub masełku na przebarwienia i wypryski.

Właściwości dipalmitynianu kwasu kojowego

  • Redukuje przebarwienia - Dipalmitynian kwasu kojowego hamuje aktywność tyrozynazy, enzymu odpowiedzialnego za produkcję barwnika skóry - melaniny. Dzięki temu skutecznie redukuje przebarwienia o różnym pochodzeniu, zarówno posłoneczne, potrądzikowe, hormonalne, czy piegi. 
  • Pielęgnacja cery tłustej, trądzikowej - Aplikowany na skórę tłustą, zwęża ujścia gruczołów łojowych, redukując ilość wydzielanego sebum. Właściwości przeciwbakteryjne dipalmitynianu kwasu kojowego wspomagają pielegnację cery trądzikowej. Dipalmitynian kwasu kojowego przyspiesza gojenie drobnych ran i redukuje stany zapalne. Dzięki temu polecany jest do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej z licznymi przebarwieniami.
  • Antyoksydant - Jednocześnie dipalmitynian kwasu kojowego to silny antyoksydant niwelujący działanie wolnych rodników, sprawdzi się również w pielęgnacji cery dojrzałej.  
  • Synergia działania - Dipalmitynian kwasu kojowego wykazuje synergizm działania z kwasami AHA, witaminami C oraz jej pochodnymi (SAP, MAP, kwasem etyloaskorbinowym i tetraizopalmitynianem askorbylu), żelem z aloesu, niacynamidem oraz kwasem alfa-liponowym.
Dipalmitynian kwasu kojowego

Zastosowanie

Twarz
Twarz
  • Dipalmitynian kwasu kojowego jest idealnym składnikiem kremów oraz oliwek i masełek do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej dojrzałej oraz z przebarwieniami.
  • Połącz dipalmitynian kwasu kojowego z olejem z pietruszki lub z masłem shea nilotica w olejowym serum rozjaśniającym w formie olejku lub masełka do twarzy.
  • Zmieszaj dipalmitynian kwasu kojowego z olejem z dzikiej róży w rozświetlającej oliwce do cery dojrzałej.
  • Dodaj dipalmitynian kwasu kojowego do kremu na przebarwienia lub do pielęgnacji cery trądzikowej.
Ciało
Ciało
  • Dipalmitynian kwasu kojowego dodany do balsamów do ciała wzmacnia ich właściwości ochronne przeciw promieniowaniu UV. Wzmacnia skórę, poprawia jej nawilżenie oraz koloryt.
  • Wzbogać bazę balsamową dodatkiem 3% dipalmitynianu kwasu kojowego.
  • Połącz dipalmitynian kwasu kojowego z olejkiem do opalania lub stwórz własny olejek do opalania dodając dipalmitynian kwasu kojowego do mieszaniny oleju konopnego oraz oleju z czarnuszki.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięte w chłodnym, wentylowanym pomieszczeniu, z dala od źródła światła.
  • Może podrażniać oczy.

Specyfikacja

Skład INCI Kojic Acid Dipalmitate
Kraj pochodzenia Chiny
Postać bezzapachowy, biały lub beżowy krystaliczny proszek
Rozpuszczalność dobrze rozpuszczalny w olejach
Jakość zgodna ze specyfikacją
Zalecane stężenie 1 - 5%
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięte w chłodnym, wentylowanym pomieszczeniu, z dala od źródła światła
Dipalmitynian kwasu kojowego nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Dipalmitynian kwasu kojowego.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat z czarnej porzeczki
12,90 zł 100 ml
Opcje: 100 (ml)
Do koszyka
Olej z dzikiej róży tłoczony na zimno
16,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Łyżka miarowa poj. 0,1 ml  / 2,5 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 5, 25 (szt.)
Do koszyka
Masło karite (shea) Nilotica nierafinowane
12,90 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Kwas kojowy
5,80 zł 5 g
Opcje: 5, 10, 30, 100 (g)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
od 4,90 zł 4,41 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka