Olejek rumianku rzymskiego 5% EKOLOGICZNY

Olejek rumianku rzymskiego ECOSPA otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów Chamaemelum nobile uprawianych ekologicznie w Anglii.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 ml 9,90 zł
10 ml 15,90 zł
30 ml 39,80 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olejek rumianku rzymskiego ECOSPA otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów Chamaemelum nobile uprawianych ekologicznie w Anglii.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
10 - 50% 10 - 50% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Używać rozcieńczony Używać rozcieńczony

Olejek rumianku rzymskiego 100% naturalny

Olejek rumianku rzymskiego ECOSPA otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów rumianku uprawianych ekologicznie w Anglii. Aby oferować olejek rumianku rzymskiego w bardziej przystępnej cenie, proponujemy go w 5% stężeniu w naturalnym oleju jojoba.

Dozowanie

Zalecane 10 - 50% (olejku w formie roztworu 5%)
Krople/ml - 1 ml olejku rumiankowego to ok. 29 kropli

Jak stosować olejek rumiankowy?

Dodaj olejek eteryczny do gotowego olejku do twarzy, oleju do ciała, kremu, balsamu, czy odżywki do włosów. Możesz użyć w mieszance z innymi olejkami eterycznymi. Wymieszaj 5 ml butelkę cennego olejku (w stężeniu 5%) z 20 ml ulubionego oleju roślinnego, aby uzyskać 25 ml olejku w stężeniu 1%. Taki roztwór możesz aplikować bezpośrednio na skórę.

Olejek rumiankowy - właściwości kosmetyczne

  • Olejek działa uspokajająco, koi podrażnioną, rozgrzaną skórę. Jest substancją przeciwbakteryjną i przeciwgrzybiczną.
  • Jest często stosowany w szamponach i odżywkach do pielęgnacji delikatnych, jasnych włosów, a także jako środek łagodzący i odkażający w preparatach po goleniu i depilacji, zmniejszający rumień i trądzik różowaty, wspomagający gojenie skóry.
  • Tradycyjne formy użycia to dodatek do kąpieli i olejków do masażu.
  • Olejek z rumianku rzymskiego jest jednym z najlepiej tolerowanych przez skórę olejków eterycznych - nie wywołuje alergii.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Może być stosowany w preparatach do pielęgnacji włosów, szczególnie blond – płukankach, odżywkach, szamponach.
Twarz
Twarz
  • Może być dodawany do domowej roboty kosmetyków do skóry trądzikowej, tłustej, normalnej, naczyniowej, ale też dojrzałej - olejków myjących, kremów, olejowych serum, maseczek, olejków do masażu twarzy.
Ciało
Ciało
  • W aromaterapii jako środek uspokajający, wyciszający, o działaniu antydepresyjnym.
  • Może być stosowany jako łagodzący dodatek do środków myjących – płynów do demakijażu, żeli pod prysznic, płynów do higieny intymnej.
  • Znajduje zastosowanie jako składnik wspomagający gojenie, kojący i przeciwzapalny dla dorosłych i dzieci (kremy, lotiony, maści).
  • Znajduje zastosowanie w balsamach, masełkach i musach.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olejek ogólnie dobrze tolerowany, nie jest toksyczny i nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony lecz może podrażnić wrażliwą skórę.
  • Nie ma ograniczeń w stosowaniu według zaleceń IFRA.
  • Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować doustnie i w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Limonene*. * naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.
Kraj pochodzenia Włochy
Otrzymywanie Destylacja z parą wodną
Zalecane stężenie 10 - 40% olejku w formie roztworu 5% (równoznaczne z 0,5-2% czystego olejku eterycznego)
Zapach delikatny, owocowo-ziołowy z nutą słodkości
Nuta głowy
Harmonia zapachów różany, jaśmin, lawenda, bergamotka, neroli, geraniowy, mirtowy

Oceny i komentarze

3 opinie
Oceń produkt 4.67 3 opinie
5.0
2 oceny
4.0
1 ocena
3.0
2.0
1.0
5.0 Sylwia, 22 mar 2018

Pachnie jak bardzo mocna rumiankowa herbata, ładnie łagodzi zaczerwienienia i uspokaja zmiany skórne. Polecam :)

5.0 agnieszka, 30 lip 2014

fantastyczny zapach, takiego nie spodziewalam sie

4.0 agnieszka korbacz, 1 sty 2013

Bardzo dobry olejek. Połączyłam go z olejem tamanu. Powstała bardzo dobra oliwka do cery trądzikowej i tłustej.

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olejek rumianku rzymskiego 5% EKOLOGICZNY.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat z czarnej porzeczki
Produkt niedostępny
Powiadom
Hydrolat cynamonowy
Produkt niedostępny
Powiadom
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
15,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olejek rumianku lekarskiego 5% EKOLOGICZNY
11,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10 (ml)
Do koszyka
Olejek neroli 5% EKOLOGICZNY
19,90 zł 5 ml
Opcje: 5 (ml)
Do koszyka
Olejek różany (Rosa damascena, Bułgaria) 5%
29,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Glinka biała Kaolin
8,90 zł 100 g
Opcje: 100, 200, 500, 1000, 5000 (g)
Do koszyka
Olej z nasion chia zimnotłoczony
10,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek geraniowy Bourbon ekologiczny
18,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka