Olejek neroli 5% EKOLOGICZNY

Olejek neroli (kwiatu pomarańczy) ECOSPA otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów Citrus aurantium uprawianych w Egipcie. Ma delikatny, przyjemnie słodki, cytrusowy zapach. Ceniony jest w aromaterapii jak również kosmetyce pielęgnacyjnej.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 ml 19,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olejek neroli (kwiatu pomarańczy) ECOSPA otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów Citrus aurantium uprawianych w Egipcie. Ma delikatny, przyjemnie słodki, cytrusowy zapach. Ceniony jest w aromaterapii jak również kosmetyce pielęgnacyjnej.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
10 - 50% 10 - 50% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Używaj rozcieńczony Używaj rozcieńczony

Olejek neroli 100% naturalny

Olejek neroli (kwiatu pomarańczy) ECOSPA otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów Citrus aurantium uprawianych ekologicznie w Egipcie. Ma delikatny, przyjemnie słodki, cytrusowy zapach. Aby oferować olejek neroli w bardziej przystępnej cenie, proponujemy go w 5% stężeniu w naturalnym oleju jojoba.

Dozowanie

Zalecane 10 - 50% (olejku w formie roztworu 5%)
Krople/ml - 1 ml olejku neroli to ok. 30 kropli

Jak stosować olejek neroli?

Dodaj olejek eteryczny do gotowego olejku do twarzy, oleju do ciała, kremu, balsamu, czy odżywki do włosów. Możesz użyć w mieszance z innymi olejkami eterycznymi. Wymieszaj 5 ml butelkę cennego olejku (w stężeniu 5%) z 20 ml ulubionego oleju roślinnego, aby uzyskać 25 ml olejku w stężeniu 1%. Taki roztwór możesz aplikować bezpośrednio na skórę.

Olejek neroli - właściwości kosmetyczne

  • Olejek neroli ceniony jest w aromaterapii jak również kosmetyce pielęgnacyjnej.
  • Neroli działa antydepresyjnie, uspokajająco, erotyzująco, reguluje problemy menopauzy. Neroli może być stosowany do każdego rodzaju skóry.
  • Normalizuje wydzielanie sebum – szczególnie polecany jest do cery tłustej.
  • Neroli sprawdza się w przeciwtrądzikowych i normalizujących preparatach do twarzy, matowi i wygładza skórę.
  • W pielęgnacji cery suchej neroli pomaga przywrócić odpowiednie nawilżenie i elastyczność skóry, jest również doskonały w pielęgnacji skóry z popękanymi naczynkami krwionośnymi.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Jest stosowany jako składnik kosmetyków do włosów – masek i odżywek.
Twarz
Twarz
  • Może być dodawany do domowej roboty kosmetyków do skóry trądzikowej i tłustej - olejków myjących, kremów, olejowych serum, maseczek, olejków do masażu twarzy.
Ciało
Ciało
  • Ze względu na zapach może służyć jako składnik własnoręcznie robionych perfum.
  • Znajduje zastosowanie w balsamach, masełkach i musach.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olejek ogólnie dobrze tolerowany, nie jest toksyczny i nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony.
  • W składzie INCI olejku eterycznego zostały wyszczególnione naturalne składniki olejku które są potencjalnymi alergenami.
  • Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować doustnie i w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Citrus Aurantium Flower Oil, Linalool*, Limonene*, Farnesol*, Geraniol*, Citral*. * naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.
Kraj pochodzenia Tunezja
Otrzymywanie Destylacja z parą wodną
Zalecane stężenie 10 - 40% olejku w formie roztworu 5% (równoznaczne z 0,5-2% czystego olejku eterycznego)
Zapach delikatny, pełnokwiatowy, świeży, przyjemnie słodki
Nuta średnio górna – odświeżająca, pobudzająca harmonizująca
Harmonia zapachów pięknie miesza się z olejkiem różanym, bergamot, geranium, oraz olejkami drzew iglastych

Oceny i komentarze

6 opinii
Oceń produkt 5 6 opinii
5.0
6 ocen
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Katarzyna, 21 lis 2017

I drobna uwaga dla kupujących: Po odkręceniu "koreczka" czułam samą jojobę... Natomiast bardzo dokładnie wymieszałam zawartość i już było wszystko ok. Widocznie gdzieś na dnie osadziło się te 5% neroli :) Teraz za każdym razem przed użyciem wstrząsam delikatnie olejki, bo faktycznie gdzieś może "uciec" ta najważniejsza nuta zapachowa :)

5.0 Katarzyna, 21 lis 2017

Przepiękny zapach. Faktycznie specyficzny, na początku "trawiasty" :) później ukazuje się kwiatowo-owocowo-gorzka poezja! Podobna jak w hydrolacie neroli, lecz bardziej świeża. Uzależniający i jako jedyny (póki co) poprawiający u mnie nastrój. Ogólnie polecam olejki ECOSPA za ich jakość :)

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Przepiękny, upojny, orzeźwiający, a zarazem słodki zapach, doskonały wpływ na tłustą skórę... Zapisuję się na listę stałych klientek i wielbicielek tego olejku :)

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Intrygujący, cudowny zapach. Wspaniały do kąpieli lub do masażu (wraz z olejem roślinnym). Mam kilka 'faworytów' wśród olejków, ten jest nr 1!!!

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Bardzo intensywny, ale przyjemny zapach. Wystarczy niewiele, żeby zapach pozostał dobrze wyczuwalny w produktach.

5.0 Monika Mirosz-Kolebska, 10 sty 2012

Intrygujący, bardzo naturalny zapach

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olejek neroli 5% EKOLOGICZNY.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olej z nasion brokułu
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek mandarynkowy
9,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Hydrolat neroli (z kwiatu pomarańczy) ekologiczny
14,60 zł 100 ml
Opcje: 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olejek kocanki włoskiej 5%
12,80 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek rumianku rzymskiego 5% EKOLOGICZNY
9,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek rumianku lekarskiego 5% EKOLOGICZNY
11,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej z dzikiej róży tłoczony na zimno
16,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Witamina C - Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju
34,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek mandarynkowy
9,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka