Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Ekstrakt z miłorzębu (Ginkgo) EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Ekstrakt wodno-glicerynowy z miłorzębu japońskiego ECOSPA swoją moc i skuteczność zawdzięcza przede wszystkim dużej zawartości flawonoidów oraz diterpenów. Polecany do produktów przeciwcellulitowych, przeciwstarzeniowych i kojących.

Dozowanie: 0.5 - 5.0%

 
Ocena (4 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 4.60 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Ekstrakt z miłorzębu (Ginkgo biloba) ekologiczny

Ekstrakt wodno-glicerynowy z miłorzębu japońskiego, drzewa obecnego na ziemi już od 150 mln lat, żyjącego nawet 1000 lat (!), pochodzącego z terenów Azji (Chiny, Korea, Japonia). Obecnie dziko występuje tylko w górzystym terenie zachodnich Chin. Ekstrakt jest pozyskiwany z liści, z ekologicznej uprawy (certyfikat ECOCERT).

Biologiczna aktywność miłorzębu została odkryta już ponad 5 tys. lat temu w Chinach. Była uważana za roślinę leczniczą, polecano ją na bóle głowy, astmę, zaburzenia pamięci. Współcześnie wykorzystywana jest również w kosmetyce. Swoją moc i skuteczność zawdzięcza przede wszystkim wielu flawonoidom, w szczególności kwercetynie, kemferolowi, rutynie oraz diterpenom.

Wymienione substancje regulują procesy w tkankach kumulujących tłuszcz, poprawiają mikrokrążenie skórne, zmniejszają przepuszczalność naczyń krwionośnych, a są to podstawowe obszary w terapii antycellulitowej.

Ekstrakt jest stabilny w pH 4.0 - 6.5.

Zalecane dozowanie: 0,5% - 5,0%.

Właściwości kosmetyczne ekstraktu z miłorzębu:

Ekstrakt z miłorzębu japońskiego ECOSPA stymuluje procesy lipolizy (rozkład tkanki tłuszczowej odpowiedzialnej za cellulit), poprawia mikrokrążenie, przywraca skórze zdrowy koloryt, łagodzi stany zapalne. Jest jednym z najsilniejszych roślinnych surowców hamujących enzymy odpowiedzialne za procesy starzenia (anti-aging).

Zastosowanie:

  • Miłorząb japoński wykorzystywany jest w produktach antycellulitowych, ujędrniających.

  • Jest stosowany w kosmetykach do cery naczyniowej – w maskach, kremach, serum, tonikach itd.

  • Jest składnikiem produktów przeciwzmarszczkowych, przeciwstarzeniowych.

  • Ekstrakt glicerynowy możesz dodać do bazy kremowej lub balsamowej, do emulsji robionej od podstaw, do serum na bazie hydrolatu np. cyprysowego.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do włosów.

 

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate
Postać Ekstrakt wodno-glicerynowy
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie
Zalecane stężenie 0.1 - 3.0%
pH 4.0 - 5.0
Zastosowanie Antycellulitowe, ujędrniające, przeciwstarzeniowe,do cery naczyniowej

 

Anonim

06-08-2013
Delikatny zapach, nie powoduje podrażnień, stosuję zarówno do twarzy jak i w połączeniu z bazą balsamową do ciała :)
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj