Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek rumianku rzymskiego 5% EKOLOGICZNY

Olejek rumianku rzymskiego ECOSPA otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów Chamaemelum nobile uprawianych ekologicznie w Angli.

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 15.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek rumianku rzymskiego 5% EKOLOGICZNY

Skład INCI/Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Limonene*

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Olejek rumianku rzymskiego ECOSPA otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów rumianku uprawianych ekologicznie w Angli. Aby oferować olejek rumianku rzymskiego w bardziej przystępnej cenie, proponujemy go w 5% stężeniu w naturalnym oleju jojoba.

Zalecane dozowanie: 10 - 40% olejku w formie roztworu 5%.

Właściwości kosmetyczne olejku rumianku rzymskiego:

Olejek działa uspokajająco, koi podrażnioną, rozgrzaną skórę. Jest substancją przeciwbakteryjną i przeciwgrzybiczną. Jest często stosowany w szamponach i odżywkach do pielęgnacji delikatnych, jasnych włosów, a także jako środek łagodzący i odkażający w preparatach po goleniu i depilacji, zmniejszający rumień i trądzik różowaty, wspomagający gojenie skóry. Tradycyjne formy użycia to dodatek do kąpieli i olejków do masażu. Olejek z rumianku rzymskiego jest jednym z najlepiej tolerowanych przez skórę olejków eterycznych - nie wywołuje alergii.

Zastosowanie:

  • Może być stosowany w preparatach do pielęgnacji włosów, szczególnie blond – płukankach, odżywkach, szamponach.

  • W aromaterapii jako środek uspokajający, wyciszający, o działaniu antydepresyjnym.

  • Może być stosowany jako łagodzący dodatek do środków myjących – płynów do demakijażu, żeli pod prysznic, płynów do higieny intymnej.

  • Znajduje zastosowanie jako składnik wspomagający gojenie, kojący i przeciwzapalny dla dorosłych i dzieci (kremy, lotiony, maści).

  • Może być dodawany do domowej roboty kosmetyków do skóry trądzikowej, tłustej, normalnej, naczyniowej, ale też dojrzałej - olejków myjących, kremów, olejowych serum, maseczek, olejków do masażu twarzy.

  • Znajduje zastosowanie w balsamach, masełkach i musach.

 

Uwagi: Olejki eteryczne należy przechowywać szczelnie zamknięte, z dala od bezpośredniego słońca i ciepła.  Nie stosować bezpośrednio na skórze w postaci nierozcieńczonej. Niewskazany dla kobiet w ciąży.

 

Specyfikacja

Skład INCI

Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Limonene*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Wielka Brytania
Otrzymywanie Destylacja kwiatów Chamaemelum nobile z ekologicznej uprawy
Zalecane stężenie 10 - 40% olejku w formie roztworu 5% (równoznaczne z 0,5-2% czystego olejku eterycznego)
Zapach delikatny, owocowo-ziołowy z nutą słodkości
Nuta wysoka
Harmonia zapachów różany, jaśmin, lawenda, bergamotka, neroli, geraniowy, mirtowy

 

agnieszka korbacz

01-01-2013
Bardzo dobry olejek. Połączyłam go z olejem tamanu. Powstała bardzo dobra oliwka do cery trądzikowej i tłustej.

agnieszka

30-07-2014
fantastyczny zapach, takiego nie spodziewalam sie

Sylwia

22-03-2018
Pachnie jak bardzo mocna rumiankowa herbata, ładnie łagodzi zaczerwienienia i uspokaja zmiany skórne. Polecam :)
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj