Nowość

Ekstrakt z ananasa

Ekstrakt wodno-glicerynowy z ananasa delikatnie peelinguje i oczyszcza skórę, dzięki czemu poprawia koloryt i teksturę skóry. Działa lipolitycznie, polecany jest w preparatach antycellulitowych oraz niwelujących obrzęki. Ekstrakt z ananasa polecany jest do pielęgnacji cery wrażliwej, trądzikowej oraz naczynkowej.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 4,80 zł
30 ml 11,90 zł
100 ml 35,90 zł
500 ml 120,00 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Ekstrakt wodno-glicerynowy z ananasa delikatnie peelinguje i oczyszcza skórę, dzięki czemu poprawia koloryt i teksturę skóry. Działa lipolitycznie, polecany jest w preparatach antycellulitowych oraz niwelujących obrzęki. Ekstrakt z ananasa polecany jest do pielęgnacji cery wrażliwej, trądzikowej oraz naczynkowej.

Czytaj więcej
Konwencjonalny Konwencjonalny Jakość
0,5-5% 0,5-5% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C.
Wodno-glicerynowy Nie podgrzewać powyżej 40 st. C.
Wodno-glicerynowy

Wodno-glicerynowy ekstrakt z ananasa

Ekstrakt z ananasa otrzymuje się z należącego do rodziny Bromeliaceae Ananas sativus Schult F, popularnie zwanego ananasem. Substancje aktywne owocu ananasa skryte są w białym lub żółtym miąższu owocu. Ekstrakt wodno-glicerynowy z owoców ananasa to bogactwo kwasów owocowych, witamin, cukrów oraz enzymu proteolitycznego- bromelainy. Ekstrakt z ananasa ma właściwości peelingujące oraz oczyszczające. Kosmetyki DIY z ekstraktem z ananasa ujednolicają koloryt skóry, delikatnie peelingują, wspomagają gojenie drobnych ran i blizn, działają kojąco, łagodząco i przeciwobrzękowo. Ekstrakt z ananasa, dzięki dodatkowym właściwościom antycellulitowym, świetnie sprawdzi się także jako składnik ujędrniających i wyszczuplających kosmetyków do ciała redukujących cellulit. Wzbogać ekstraktem z ananasa swój krem lub balsam do ciała. Połącz ekstrakt z ananasa z kwasem hialuronowym w peelingującym serum do pielęgnacji twarzy.  Produkt stabilny jest w szerokim zakresie pH 2-11,5.

Dozowanie

0,5-5%

Jak używać ekstrakt z ananasa?

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać swój balsam antycellulitowy kilkoma kroplami ekstraktu z ananasa. Połącz ekstrakt z ananasa z bazą szamponową w delikatnym szamponie oczyszczająco-peelingującym.  Na każde 50 g produktu dodaj 2,5 g ekstraktu ananasa. 

Stwórz swój kosmetyk / użyj w recepturze - Połącz ekstrakt z ananasa z kwasem hialuronowym w delikatnym peelingu enzymatycznym. Dodaj ekstrakt z ananasa do bazy kremowej i stosuj jako rozjaśniający krem do twarzy. Zmieszaj ekstrakt z ananasa z bazą szamponową i olejkiem palmarosa w oczyszczajacym szamponie do włosów.

Właściwości i działanie ekstraktu z ananasa

  • Nawilża skórę - Węglowodany i kwasy AHA obecne w ekstrakcie z ananasa wykazują silne właściwości higroskopijne, dzięki czemu wiążą wodę w skórze. Dodatkowo węglowodany tworzą na powierzchni skóry warstwę chroniącą przed odparowywaniem wody. Ekstrakt z ananasa reguluje transepidermalną ucieczkę wody (TEWL). Polecany jest w kosmetykach nawilżających i wzmacniających skórę. 
  • Regeneruje komórki skóry - Ekstrakt z ananasa bogaty jest w alfa-hydroksykwasy, które rozluźniają połączenia między komórkami warstwy rogowej skóry. Dzięki temu zmniejsza się grubość warstwy rogowej, a skóra zyskuje większą elastyczność. Ekstrakt z ananasa polecany jest jako składnik peelingów enzymatycznych. 
  • Poprawia jędrność skóry - Cukry obecne w ekstrakcie z ananasa biorą udział w syntezie kolagenu. Dodatkowo witamina C będąca składnikiem ekstraktu również bierze udział w syntezie kolagenu, ale też zabezpiecza już obecne włókna przed procesem degradacji. Dzięki temu ekstrakt z ananasa polecany jest w kosmetykach anti-aging, ale również przyspieszających gojenie ran i uszkodzeń skóry, regeneruje i ujędrnia. 
  • Niweluje wolne rodniki - Witamina C jest głównym antyoksydantem. Niweluje działanie wolnych rodników, ograniczając ich destrukcyjny wpływ na struktury skóry. Ekstrakt z ananasa polecany jest zarówno jako składnik kosmetyków po opalaniu ale również jako wsparcie pielęgnacji po zabiegach kwasami.
Ekstrakt z ananasa

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Ekstrakt z ananasa wspomaga oczyszczanie skóry głowy z zalegających na jej powierzchni zanieczyszczeń oraz martwych komórek. Dzięki temu cebulka włosa staje się lepiej ukrwiona oraz dotleniona.
  • Wzbogać swój szampon kilkoma kroplami ekstraktu z ananasa.
  • Połącz ekstrakt z ananasa z hydrolatem rozmarynowym lub bławatkowym w mgiełce do skóry głowy.
Twarz
Twarz
  • Ekstrakt z ananasa rozjaśnia i ujędrnia skórę.
  • Wypróbuj ekstrakt z ananasa w połączeniu z kwasem hialuronowym jako peeling enzymatyczny do twarzy i szyi.
  • Wzbogać ekstraktem z ananasa swój krem przeciwzmarszczkowy na dzień.
  • Zmieszaj ekstrakt z ananasa z hydrolatem geraniowym i biofermentem z aceroli w toniku do cery dojrzałej.
  • Połącz ekstrakt z ananasa z witaminą C - kwas etyloaskorbinowy oraz hydrolatem z czystka w esencji do maski w płachcie DIY do cery tłustej i trądzikowej.
Ciało
Ciało
  • Ekstrakt z ananasa działa antycellulitowo, lipolitycznie oraz przeciwzapalnie.
  • Wzbogać swój balsam do ciała ekstraktem z ananasa.
  • Wypróbuj ekstrakt z ananasa w połączeniu z olejem z alg oraz emulgatorem do olejków w wyszczuplająco-antycelulitowym olejku do kąpieli.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego stężenia.

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Ananas Sativus Fruit Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Kraj pochodzenia Hiszpania
Jakość Konwencjonalny
Postać Jasnożółta ciecz o charakterystycznym zapachu
Gęstość w temp. 20 st.C 1,14g/ml
Rozpuszczalność W wodzie, kwasie hialuronowym
Zalecane stężenie 0,5-5%
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
pH 7,5
Ekstrakt z ananasa nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Ekstrakt z ananasa.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat z czarnej porzeczki
12,90 zł 100 ml
Opcje: 100 (ml)
Do koszyka
Nakrętka z pipetą do butelek 30 ml
2,00 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Olej z alg fucus
9,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z acai ekologiczny
7,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Enzym z dyni - peeling enzymatyczny
Produkt niedostępny
Powiadom

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka