Olejek jaśminowy Absolut 5%

Olejek jaśminowy (absolut) ECOSPA ma egzotyczny, zmysłowy zapach. Wyśmienicie sprawdza się aromaterapii i pielęgnacji skóry. Ma właściwości uspokajające i rozluźniające napięcie mięśni. Jest słynnym afrodyzjakiem.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 ml 17,80 zł
10 ml 31,90 zł
30 ml 79,80 zł
100 ml 249,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olejek jaśminowy (absolut) ECOSPA ma egzotyczny, zmysłowy zapach. Wyśmienicie sprawdza się aromaterapii i pielęgnacji skóry. Ma właściwości uspokajające i rozluźniające napięcie mięśni. Jest słynnym afrodyzjakiem.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
5 - 40% 5 - 40% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Składnik potencjanie drażniący
Nie stosować w ciąży Składnik potencjanie drażniący
Nie stosować w ciąży

Olejek jaśminowy 100% naturalny

Olejek jaśminowy (absolut) ma egzotyczny, zmysłowy zapach. Jest otrzymywany w wyniku ekstrakcji kwiatów jaśminu wonnego (Jasminum grandiflorum) uprawianego w Indiach. Na wysoką cenę olejku jaśminowego wpływa fakt, że do wyprodukowania 1 kg olejku potrzebna jest 1 tona kwiatów. Oznacza to, że około 400 małych kwiatów daje 1 kroplę olejku jaśminowego. Aby oferować ten cenny olejek w bardziej przystępnej cenie, proponujemy go w 5% stężeniu w naturalnym oleju jojoba. Olej jojoba jest bardzo dobrym olejem bazowym ponieważ jest stabilny, ma długi okres trwałości i wykazuje wysoką zgodność biologiczną ze skórą.

Dozowanie

Zalecane 5 - 40% (olejku w formie roztowru 5%)
Krople/ml - 1 ml olejku jaśminowego to ok. 34 krople

Jak stosować olejek jaśminowy?

Dodaj olejek eteryczny do gotowego olejku do twarzy, oleju do ciała, kremu, balsamu, czy odżywki do włosów. Możesz użyć w mieszance z innymi olejkami eterycznymi. Wymieszaj 5 ml butelkę cennego olejku (w stężeniu 5%) z 20 ml ulubionego oleju roślinnego, aby uzyskać 25 ml olejku w stężeniu 1%. Taki roztwór możesz aplikować bezpośrednio na skórę.

Olejek jaśminowy - właściwości kosmetyczne

  • Olejek jaśminowy ECOSPA wyśmienicie sprawdza się w aromaterapii i pielęgnacji skóry.
  • Ma właściwości uspokajające i rozluźniające napięcie mięśni. Jest słynnym afrodyzjakiem.
  • Może być stosowany do skóry suchej, dojrzałej, podrażnionej oraz wrażliwej w stężeniu od 0,5% do 1%.
  • Idealnie pasuje do odprężających olejków do kąpieli oraz masażu w stężeniu od 1% do 2%.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olejek jaśminowy jest stosowany jako składnik kosmetyków do włosów – serum na końcówki, masek i odżywek.
Twarz
Twarz
  • Może być dodawany do domowej roboty olejków myjących, kremów, olejowych serum, maseczek, olejków do masażu twarzy.
Ciało
Ciało
  • Olejek jaśminowy ze względu na piekny i intensywny zapach może służyć jako składnik własnoręcznie robionych perfum.
  • Znajduje zastosowanie w balsamach, masełkach i musach.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olejek ma bardzo intensywny zapach, stosować w niewielkich ilościach.
  • Niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
  • Olejek potencjalnie drażniący. Może powodować alergie kontaktowe, uczulenia skóry.
  • W składzie INCI olejku eterycznego zostały wyszczególnione naturalne składniki olejku które są potencjalnymi alergenami.
  • Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować doustnie i w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis Oil, Jasminum Grandiflorum Flower Extract, Benzyl Acetate*, Linalool*. * naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.
Kraj pochodzenia Indie
Otrzymywanie Ekstrakcja heksanem
Zalecane stężenie 10 - 40% olejku w formie roztworu 5% (równoznaczne z 0,5-2% czystego olejku eterycznego)
Zapach ciężki i mocny, egzotyczny, intensywny, kwiatowy, zmysłowy i kobiecy
Nuta średnia (harmonizująca, uspakajająca, kwiatowy korzenny zapach)
Harmonia zapachów kwiat magnolii, neroli, geranium, różany, drzewo różane, drzewo sandałowe, ylang-ylang, wetiwer, cyprys, olejki cytrusowe i korzenne

Oceny i komentarze

7 opinii
Oceń produkt 4 7 opinii
5.0
5 ocen
4.0
3.0
2.0
1 ocena
1.0
1 ocena
5.0 Anna, 25 lut 2019

Odniosę się do opinii klientek, które zawiedzione są zapachem. To normalne że olejek pachnie inaczej (i mocniej) niż kwiaty. Jedni przepadają za tym zapachem, inni nie. Pamiętajcie, że olejek zawiera duże ilości substancji aktywnych - wpływaja one na działanie organizmu. Jeśli akurat nie potrzebujesz tych substancji, to zapach będzie ci przeszkadzał, odstraszał, nie podobał się.

5.0 Anna, 25 lut 2019

Odniosę się do opinii klientek, które zawiedzione są zapachem. To normalne że olejek pachnie inaczej (i mocniej) niż kwiaty. Jedni przepadają za tym zapachem, inni nie. Pamiętajcie, że olejek zawiera duże ilości substancji aktywnych - wpływaja one na działanie organizmu. Jeśli akurat nie potrzebujesz tych substancji, to zapach będzie ci przeszkadzał, odstraszał, nie podobał się.

5.0 Karolina, 3 kwi 2017

Cudny , intensywny zapach jaśminu .

5.0 Magdalena, 12 lip 2014

Kupiłam, bo kocham zapach jaśminu, a jestem uczulona na wszystkie perfumy drogeryjne. Pomyślałam, że stosowanie olejków i absolutów może być ciekawą alternatywą i zaczęłam od jaśminowego, bo kocham zapach jaśminu. Nie do końca przypomina on zapach, który rozsiewają kwiaty, jest dużo bardziej duszący, ale uważam mimo wszystko, że jest piękny. Rzeczywiście używam zamiast perfum, jedna kropla w okolice splotu słonecznego. Zapach utrzymuje się cały dzień. Uwielbiam, na pewno kupię jeszcze nie raz i wypróbuję też inne zapachy.

1.0 Zosia, 15 kwi 2014

Jestem bardzo zadowolona ze wszystkich produktów kupowanych na ecospa.pl, ale wybór tego absolutu okazał się niestety ogromnym błędem. Postanowiłam nie zniechęcać się negatywną opinią innej klientki, uznając, że zapach jest po prostu bardzo intensywny i hmm... zmysłowy. Zamierzałam dodać 2-3 kropelki do kremu, ale nawet ta ilość okazała się za duża. Woń wydobywająca się z buteleczki bynajmniej nie kojarzy mi się z kwiatami, na myśl przychodzi mi raczej stara przychodnia, szpital....

2.0 Marta, 20 lis 2013

Zapach nie przypomina kwiatu jaśminu. Raczej magnolii. Jest mocny i duszący. Mi nie odpowiada. Skusiłam się na niego po poprzedniej opinii...

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Pachnie inaczej niż olejek jaśminowy sambac. Tutaj nie czuć zapachu herbaty jaśminowej, tylko świeżego kwiatu. CUDNY!

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olejek jaśminowy Absolut 5%.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Konserwant DHA BA - akceptowany przez ECOCERT
6,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Masło jaśminowe
14,70 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Olej arganowy (tradycyjny)
17,10 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Gliceryna kosmetyczna roślinna 99.5% Ph. Eur.
5,60 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olejek jaśminowy Sambac Absolut 5%
25,80 zł 5 ml
Opcje: 5 (ml)
Do koszyka
Olejek różany (Absolut) 5%
15,00 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Eco Konserwant - płynny
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Masło kakaowe nierafinowane ekologiczne
Produkt niedostępny
Powiadom
Fitokeratyna - roślinna alternatywa keratyny
12,80 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka