 
													
						
					 
									Złuszczające serum z kwasem azelainowym 5% i kwasami PHA 8% do skóry wrażliwej
| (67.8%) 33.9 g | Hydrolat z krwawnika ekologiczny (z konserwantem) | 
| (5%) 2.5 g | Kwas azelainowy | 
| (12.5%) 6.25 g | Propanediol - glikol roślinny do rozpuszczania kwasów | 
| (0.5%) 0.25 g | Guma ksantanowa | 
| (8%) 4 g | Kwas laktobionowy | 
| (0.7%) 0.35 g | Konserwant DHA BA - akceptowany przez ECOCERT | 
| (5.5%) 2.75 g | Bioferment z aceroli | 
Zaczynamy
| Krok 1 | W zlewce 50 ml odważ 1.25g propanediolu i gumę ksantanową. Całość bardzo dokładnie wymieszaj dokładnie wymieszaj. | 
| Krok 2 | Dodaj partiami hydrolat, za każdym razem mieszając. Odstaw na 30 minut. | 
| Krok 3 | Następnie dodaj bioferment z aceroli i konserwant. | 
| Krok 4 | W zlewce 25 ml odważ 5g propanediolu oraz kwas azelainowy, wymieszaj. Nastepnie dodaj kwas laktobionowy i ponownie wymieszaj. | 
| Krok 5 | Na koniec połącz zawartość zlewek i dokładnie wymieszaj. Przełóż serum do butelki i opisz. | 
Uwagi i przechowywanie
- Serum przechowuj w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła. Napisz datę ważności na opakowaniu i zużyj przed końcem terminu przydatności.
- Czystość mikrobiologiczna: grzyby i pleśnie < 100 CFU/ml; bakterie < 100 CFU/ml.
- Zalecany zakres pH 3.0 - 3.5; w próbie - 3.2
Składniki
7Kalkulator proporcji składników
| ${item.name} | ${item.share}% | 
										
											${getCapacity(item.share, item.density)}
										
										ml
									 | 
										
											${getWeight(item.share, item.density)}
										
										g
									${calcTip(item.tip, getWeight(item.share, item.density), item.id)} kropli | 
Oceny i komentarze
Jestem już po pierwszym zabiegu niby nic ale jednak się zadziało. Serum bardzo fajne . Poprzedziłam wcześniej peelingiem kawitacyjnym , wydaje mi się że tu nie ma znaczenia , bo już wcześniej robiłam peeling i takiego efektu nie widziałam a robiłam z pół roku temu . Miałam pełno zaskórniaków,które fajnie wychodziły aż byłam w szoku. SerumSwojąMagięMa!
 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
													 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		