Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z nasion czerwonej maliny Wydrukuj ofertę

Olej z nasion czerwonej maliny ECOSPA działa nawilżająco, przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran, reguluje wydzielanie sebum.

 

Dozowanie: 1 – 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 7.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej malinowy z nasion czerwonej maliny, zimnotłoczony

Olej malinowy w sklepie ECOSPA.pl pozyskiwany jest na drodze tłoczenia na zimno z nasion czerwonej maliny. To sprawia, że zachowuje w sobie wiele naturalnych składników odżywczych i doskonale działa na skórę i włosy. Olej malinowy można stosować w formie czystej bezpośrednio na skórę, a także jako składnik kosmetyków, aż do 20% ich objętości. Szczególnie często poleca się go w przypadku skóry dojrzałej. Sprawdzi się w pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej, ale też tłustej.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju malinowego:

Olej malinowy ECOSPA posiada w sobie sporo nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz karotenoidów. Działa antyutleniająco dzięki zawartości naturalnych tokoferoli oraz kwasu elagowego. Nadaje skórze miękkość, zdrowy połysk i gładkość, nawilża i chroni przed wysuszeniem. Poprawia jędrność skóry i wygładza drobne zmarszczki dzięki pobudzaniu produkcji kolagenu oraz elastyny. Wspomaga ochronę przed promieniowaniem słonecznym UVA oraz UVB. Dodatkowo ma również udowodnione działanie antybakteryjne.

Zastosowanie: 

  • Może być stosowany zarówno bezpośrednio na skórę w formie czystej, jak i w połączeniu z innymi substancjami, tworząc rozbudowane kosmetyki.

  • Używa się go głównie do preparatów pielęgnujących skórę normalną, suchą, dojrzałą, ale też tłustą, mieszaną, trądzikową, wrażliwą.

  • Wspomagą ochronę przeciwsłoneczną w kosmetykach przeciwsłonecznych.

  • Może być dodatkiem do balsamów do ust.

Uwagi: Trzymać w lodówce. Ze względu na wysoką zawartość NNKT olej jest podatny na jełczenie.

Specyfikacja

Skład INCI Rubus Idaeus Seed Oil, Tocopherol (0,5% witaminy E)
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania tłoczenie na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C 0.930 g/ml
Liczba zmydlenia 135 mg NaOH / g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: wysoka zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych - 80%, łącznie z omega-3 i omega-6, omega-9 oraz naturalne tokoferole.
Przechowywanie w szczelnie zamkniętych pojemnikach, unikać kontaktu ze światłem i powietrzem. Optymalna temperatura przechowywania to 4-10 ºC.

 

sylwia bednarek-szelag

25-01-2012
ten olejek jest boski......mam mieszaną cerę i używam go na zmianę z olejkiem truskawkowym,który też polecam!!!!olej z malin nie pachnie,moja skora go po prostu pije,cera się nie świeci,jest super nawilżona i ma piekny kolor....

Julita Orzechowska

22-02-2013
Zapach może nie jest rewelacyjny ale działanie niesamowite. Użyłam go wieczorem zamiast kremu i z rana moja skóra wyglądała naprawdę ślicznie. Ładnie się wchłania nie pozostawia tłustej warstwy.

kama aa

30-03-2013
Jeden z moich ulubionych olejków do twarzy. Pozostawia skórę niesamowicie gładką. Dodaję do olejku z truskawek i stosuję zamiast kremu na noc lub nakładam jak "maseczkę" - dodaję kilka kropli oleju z pestek granatu ew. witaminy i pozostawiam na twarzy ok. 20 min. Efekt aksamitnej, lekko napiętej skóry.

Dorota Giepart

28-05-2013
Olej ten ma fajny, pestkowy zapach. Nie jest tak lekki jak ten truskawkowy, ale też lepiej nawilża. Używam go na dzień wymieszany z odrobiną oleju z pestek granatu i z olejem z nasion zielonej herbaty. Wszystkie te oleje maja silne działanie antyoksydacyjne, więc są super na dzień. Dodaję jeszcze tylko witaminę E i odrobinę skwalenu. Potem wcieram w połączeniu z serum z kwasem hialuronowym. Naprawdę polecam ten sposób pielęgnacji. Już nie pamiętam, kiedy używałam klasycznych kremów do twarzy.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj