Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Gliceryna kosmetyczna roślinna 99.5% Ph. Eur. Wydrukuj ofertę

Gliceryna kosmetyczna w naszej ofercie pozyskiwana jest z tłuszczy roślinnych, które poddane działaniu roztworów zasad ulegają reakcji hydrolizy prowadzącej do tworzenia się gliceryny i mydeł. Jest to bezbarwna, przezroczysta, gęsta ciecz o słodkim smaku.

 

Skład INCI: Glycerin
Dozowanie: 1 - 15%
 
 

 

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 8.00 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Powiązane receptury Pokaż więcej

Produkty podobne

Gliceryna kosmetyczna roślinna 99,5% Ph. Eur.

Skład INCI/Ingredients: Glycerin

Gliceryna kosmetyczna w naszej ofercie pozyskiwana jest z tłuszczów roślinnych, które poddane działaniu roztworów zasad, ulegają reakcji hydrolizy prowadzącej do tworzenia się gliceryny i mydeł. Jest to bezbarwna, przezroczysta, gęsta ciecz o słodkim smaku.  Jest to gliceryna jakości farmaceutycznej Ph. Eur. (zgodna z Farmakopeą Europejską).

Zalecane dozowanie: 1 - 15%.

Właściwości gliceryny:

Gliceryna powstrzymuje parowanie wody i znacznie obniża jej temperaturę zamrażania. Posmarowana nią skóra nabiera miękkości. Surowiec ten przyciąga wilgoć z powietrza, nawilża naskórek czyniąc go elastycznym. Warto zwrócić uwagę na to, że jest to efekt stosunkowo trwały, gdyż po aplikacji związek ten pozostaje w skórze nawet do 24 godzin. Ze względu na małe cząsteczki gliceryna ma zdolność przenikania przez barierę warstwy rogowej. Dzięki temu mogą one działać zarówno na powierzchni skóry, jak i w jej głębszych warstwach. Właściwości higroskopijne tych związków, jak i zdolność ich penetracji sprawiają, że zwiększają one w sposób widoczny nawilżenie naskórka.

Zastosowanie:

  • W kosmetyku pełni rolę humektanta, czyli substancji zapobiegającej wysychaniu, krystalizacji kosmetyku.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla każdego rodzaju skóry – w maskach, peelingach, hydrożelach, kremach, serum, płynach do mycia, piankach itd.

  • Może być stosowana w kosmetykach do włosów, posiada zdolność do penetracji w strukturę włosa.

  • Związek ten chętnie stosowany jest z alkoholem etylowym, gdyż łagodzi jego działanie wysuszające.

  • Większa zawartość gliceryny wspomaga układ konserwujący.

  • Stosowana jest w kosmetykach do ciała – balsamach, kremach, lotionach, sprayach.

 

Uwaga: Glicerynę sprzedajemy w jednostkach pojemności. Uwzględniając gęstość substancji pojemność jest równoważna następującym wagom:

50ml = 63 g

100ml = 126 g

1 litr = 1,26 kg

Iza Tilde

17-10-2007
Bardziej skoncentrowana niż ta dostępna w aptece, dzięki czemu wystarczy mniejsza jej ilość do otrzymania oczekiwanego stężenia. Świetnie nawilża i poprawia konsystencję każdego kremu.

Dorota Giepart

17-02-2013
Totalna podstawa, bez której nie wyobrażam sobie toników, czy kremów.

Sandra

06-02-2017
Użyłam do zrobienia płynu do naczyń , naprawdę super

Sandra

06-02-2017
Użyłam do zrobienia płynu do naczyń , naprawdę super
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj