Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70 Wydrukuj ofertę

Tokoferole w witaminie E chronią membrany komórkowe przed peroksydacją i atakami wolnych rodników, dzięki czemu witamina E zyskała miano "eliksiru młodości". Zalecana jest jako składnik kosmetyków przeznaczonych do ochrony skóry i włosów przed procesami utleniania.

Skład INCI: Tocopherol
Dozowanie: 1-5%
 
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 11.50 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Powiązane receptury Pokaż więcej

Produkty podobne

Witamina E – Miks naturalnych tokoferoli T70

Skład INCI/Ingredients: Tocopherol

Witamina E należy do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i występuje naturalnie w kilku różnych formach. Miks naturalnych tokoferoli T70 zawiera 70% stężenie tokoferoli: D-alpha-tocopherol, beta-tocopherol, gamma-tocopherol, delta-tocopherol. Witamina E chroni membrany komórkowe przed peroksydacją i atakami wolnych rodników, dzięki czemu zyskała miano "eliksiru młodości".

1 g Miks naturalnych tokoferoli T70 zawiera 700 mg tokoferoli.

Zalecane dozowanie: 1-5%.

Właściwości witaminy E:

Tokoferole wbudowują się w lipidowe warstwy ochronnej naskórka, zapobiegając jego wysuszaniu. Działają antyoksydacyjnie, ochronnie, szczególnie przeciw promieniom UV, a także sprzyjają formowaniu się kolagenu. Witamina E jest doskonałym, wręcz niezbędnym dodatkiem do preparatów przeciwstarzeniowych. Pomaga wygładzić zmarszczki. Tokoferol jest szczególnie cenny w połączeniu z witaminą C, z którą  wykazuje biologiczny synergizm - bez jej pomocy w zetknięciu z wolnymi rodnikami witamina E ulega rozkładowi do formy nieaktywnej, a dzięki obecności kwasu askorbinowego następuje regeneracja zasobów tokoferolu.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w większości kosmetyków naturalnych – chroni nierafinowane, zimnotłoczone oleje przed procesem jełczenia. Jest szczególnie przydatna w serum olejowych, oliwkach i kremach.

  • Jest popularnym składnikiem kosmetyków antyoksydacyjnych. Może być łączona z kwasem ferulowym, alfa-liponowym, glukonolaktonem, witaminą C, ekstraktem z zielonej herbaty, koenzymem Q10, hydrolatem oczarowym i innymi znanymi antyoksydantami.

  • Stosuje się ją w kosmetykach do cery dojrzałej, suchej, wrażliwej, naczyniowej, normalnej – w maskach, kremach, serum, kremach pod oczy, mleczkach, tonikach, piankach itd.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach po opalaniu.

  • Jest popularnym składnikiem regenerujących kosmetyków po paznokci.

  • Stosuje się ją w kosmetykach do pielęgnacji włosów – w maskach, odżywkach, mgiełkach, wcierkach i serum, ale też w szamponach.

Skład INCI Tocopherol
Postać przezroczysta, brązowa lepka ciecz
Ilość tokoferoli mieszanka tokoferoli >= 700 mg/g*
14% d-alfa-tokoferol
2% d-beta-tokoferol
60% d-gamma-tokoferol
24% d-delta-tokoferol

* w większości pozyskiwane z oleju sojowego
Przechowywanie w szczelenie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł ciepła, światła (15 - 30 st. C).  Nie przechowywać w lodówce.

 

Anita

20-02-2017
Bardzo fajna witamina, dodaję ją do kremów do twarzy.Łatwo miesza się z bazą, jest bardzo wydajna. Skóra jest widocznie odżywiona i bardziej sprężysta.☺

Anita

20-02-2017
Bardzo fajna witamina, dodaję ją do kremów do twarzy.Łatwo miesza się z bazą, jest bardzo wydajna. Skóra jest widocznie odżywiona i bardziej sprężysta.☺
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj